Σε ποικιλία αλλεπάλληλων βολών από εναλλασσόμενες εν κινήσει διαδοχικές διαφορετικές θέσεις βάλλοντος, που προσιδιάζουν σε σενάρια αποστολών μάχης στην Π.Γ.Α. (Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας) απέναντι στον Αττίλα, ασκήθηκαν και σήμερα Κυριακή 11η Οκτωβρίου 2020, στο Πεδίο Βολής, άλλοι δύο Λόχοι Κατοικημένων Τόπων (ΛΚΤ) του 41 Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) των ενόπλων υπερασπιστών της Λευκωσίας.
Οι… έφηβοι της 3ης ηλικίας της Εθνικής Φρουράς, «χρεωμένοι» τα G-3 και HK-11 τυφέκια και οπλοπολυβόλα τα ιερά που η πατρίδα τους εμπιστεύθηκε («ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΥΔ’ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ» ο προγονικός όρκος) ανάμεσα τους και πολλοί γηραιότεροι οι οποίοι παραμένουν εθελοντικά στην ένοπλη υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως δραστήρια και διαρκώς παρόντα στελέχη των ΛΚΤ της Εθνοφυλακής, «ξανα-λέρωσαν» τις θαλάμες, τις κάννες και τους γεμιστήρες των όπλων τους με την… καμένη πυρίτιδα των πολλών φυσιγγίων 7,62 χιλιοστών που έβαλαν και κατά αιφνιδίως εμφανιζομένων στόχων, «βολή κατά βολή» και «βολή κατά ριπάς», από τις εκ του ορθίως, εκ του γονυπετώς, εκ του πρηνηδόν και εκ του ισχίου, θέσεις βάλλοντος.
Με υποδειγματική τήρηση των μέτρων ασφαλείας και απόλυτη πειθαρχία στα παραγγέλματα του αξιωματικού βολής, Διοικητή του 41ΤΕΘ αντισυνταγματάρχη, Μιχάλη Κρασιά.
Μετά την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, τους ασκούμενους στο Πεδίο Βολής Εθνοφύλακες επιθεώρησε και παρακολούθησε αυτοπροσώπως τις αλληλοδιαδοχικές βολές τους, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας της πρωτεύουσας ταξίαρχο Ανδρέα Σεργίδη, τον Διευθυντή της Εθνοφυλακής Κύπρου συνταγματάρχη Γιάννο Πρωτοπαπά και τον επικεφαλής της Εθνοφυλακής Λευκωσίας, συνταγματάρχη Σπύρο Λαζαρίδη.


Ο Α/ΓΕΕΦ Ζερβάκης με τον Εθνοφύλακα λοχαγό Ιωάννη Κολακκίδη

Έλεγχος σκοπευτικής γραμμής, πριν την τοποθέτηση του γεμιστήρα.

Εκ του ορθίως βολή…

Αξιωματικός Βολής, με φορητό μεγάφωνο, ο Διοικητής του 41ΤΕΘ αντισυνταγματάρχης Μιχάλης Κρασιάς.

Ο Αρχηγός αντιστράτηγος Ζερβάκης με τον ταξίαρχο Σεργίδη και τον συνταγματάρχη Πρωτοπαπά.

Ένα ταπεινό αναμνηστικό του 41ΤΕΘ στον Α/ΓΕΕΦ

 

Προσωπικό αναμνηστικό του Α/ΓΕΕΦ στον Εθνοφύλακα Διοικητή του 411ΛΚΤ, καταδρομένα της 31ΜΚ στον πόλεμο του 1974, Γιώργο Μιχαήλ.
Και εξ ιδιωτικής πρωτοβουλίας επιπρόσθετο σκοπευτικό στο G-3 που μας εμπιστεύτηκε η πατρίδα.

Βολή κατά ριπάς εκ του ισχίου. Εθνοφύλακας Ανθυπολοχαγός, ο Πρόεδρος των Δικηγόρων της Λευκωσίας, Μιχάλης Βόρκας

Οπλοπολυβολητής με το κέφι του ο Αθλητικογράφος μας ο Πολύβιος Αλεξάνδρου, από τους εφέδρους του Πυροβολικού μας ήλθε στην Εθνοφυλακή.
Πηγή : sigmalive.com