Μέτρα προς αντιμετώπιση της τάσης φυγής που παρατηρείται στον θεσμό των Συμβασιούχων οπλιτών (ΣΥΟΠ) λαμβάνει το Υπουργείο Άμυνας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Σάββας Αγγελίδης ανέφερε ότι έγινε αξιολόγηση της κατάστασης και πλέον προσαρμόζονται τα δεδομένα προς ομαλοποίηση. Είπε ότι οι λόγοι που πολλοί Συμβασιούχοι Οπλίτες φεύγουν από την Εθνική Φρουρά, είναι οικονομικοί ή επειδή εν τέλει οι πτυχιούχοι επιλέγουν να ακολουθήσουν επαγγέλματα που συνάδουν με τις σπουδές τους. Στόχος του Υπουργείου είπε είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού αναλόγως της εξειδίκευσης τους, ενώ υπενθύμισε ότι το όριο εργοδότησης ενός τέτοιου οπλίτη περιορίζεται στα 10 χρόνια.

Ερωτηθείς για τα σχέδια διεύρυνσης της Ναυτικής Βάσης Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, ανέφερε ότι εμπειρογνώμονες θα διεξάγουν μελέτες για αυτό το σκοπό.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι στις πρώτες επαφές που είχε με ξένους πρέσβεις και αξιωματούχους αυτό που προκύπτει είναι ο σεβασμός τους προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Είπε ότι όλοι αναγνωρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή και επιθυμούν τη διεύρυνση των συνεργασιών που διατηρούν σήμερα με το κράτος. Η συνεργασία αυτή εξήγησε μπορεί να αφορά συνεχείς ασκήσεις, ανταλλαγή απόψεων, κοινές εκπαιδεύσεις και άλλα.

Πηγή : Alphanews.live