Ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη του Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ» στο Μαρί την 06 Δεκεμβρίου 2017.

Στο πλαίσιο του εορτασμού κατέπλευσε στη Ναυτική Βάση η ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και το ομοίωμα του αρχαίου πλοίου της Κερύνειας «ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, Αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών, ο Κυβερνήτης της ΤΠΚ «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ»,  Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αντιπροσωπείες στελεχών και λοιποί προσκεκλημένοι.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις από τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών οι οποίες περιελάμβαναν ανακατάληψη πλοίου το οποίο είχε καταληφθεί από τρομοκράτες, εξουδετέρωση χερσαίου στόχου και άσκηση έρευνας-διάσωσης. Επίσης επισκέφθηκαν τα πολεμικά πλοία, καθώς και στατική έκθεση οπλικών συστημάτων της Διοίκησης Ναυτικού.