Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, στο Στρατόπεδο «Ηλ. Παπακυριάκου», στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη,  της Ιεραρχίας του Γενικού Επιτελείου της ΕΦ, προσωπικού Διευθύνσεων και Διοικήσεων του ΓΕΕΦ, απονεμήθηκαν διακριτικά εμβλήματα και τιμητικά διπλώματα στους Εθελοντές Εθνοφύλακες.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός  Άμυνας, εξέφρασε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του για την παρουσία του μεταξύ των Εθνοφυλάκων που ταύτισαν την ευδόκιμη και πολυετή προσφορά τους με την προσπάθεια επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού και εξέφρασε εκ μέρους της Πολιτείας τη βαθιά εκτίμηση γι την ανιδιοτελή τους προσφορά.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η Εθνοφυλακή και η Εφεδρεία αποτελούν επίλεκτα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων κι γι όσο καιρό συνεχίζεται η κατοχή μέρους της πατρίδας μας η ΕΦ θα συνεχίσει  το ρόλο της ως η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής.

Στην αντιφώνηση τους εκ μέρους των Εφέδρων Εθνοφυλάκων, ο Έφεδρος Υπολοχαγός (ΠΖ) Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ανέφερε ότι θεωρούν την εθελοντική υπηρεσία στην Εθνοφυλακή υποχρέωση τους και πηγάζει από τα βάθη της ψυχής τους.

Κλείνοντας, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του ορίζοντας το στόχο τους, «Με τις γνώσεις μας, την πείρα μας, τη πειθαρχία μας και την παρουσία μας να ενδυναμώσουμε το θεσμό της Εθνοφυλακής και να παραδειγματίσουμε τους νεότερους με την αγάπη μας για την κατεχόμενη γη μας, την οποία δεν θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε».

Πηγή : ΓΕΕΦ