Η τελετή ορκωμοσίας των γυναικών Συμβασιούχων Οπλιτών πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας την 01 Δεκεμβρίου 2017.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, αντιπροσωπείες στελεχών, λοιποί προσκεκλημμένοι, καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των Συμβασιούχων Οπλιτών.

 

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Ημερήσια Διαταγή του ανέφερε ότι η υπηρεσία προς την Πατρίδα αποτελεί την μέγιστη τιμή για κάθε πολίτη της. Η επιλογή να εισέλθουν στις τάξεις τις Εθνικής Φρουράς τις καθιστά ξεχωριστές, καθόσον σε μια εποχή που οι αξίες βάλλονται πανταχόθεν, αυτές με την απόφασή τους έδειξαν έμπρακτα τη διάθεσή τους για προσφορά προς την Πατρίδα. Παράλληλα έχουν πλέον τον τίτλο των πρώτων γυναικών που προσλαμβάνονται ως ΣΥΟΠ στην Εθνική Φρουρά.

Τις κάλεσε να αισθάνονται υπερήφανες που αποτελούν μέλη της Εθνικής Φρουράς και ειδικότερα του θεσμού των ΣΥΟΠ που σχεδιάστηκε, δοκιμάστηκε και αξιολογείται ως επιτυχής.

Ολοκληρώνοντας την Ημερησία Διαταγή του, ο Αρχηγός τόνισε ότι ο δρόμος που θα οδηγήσει στην επιτυχία της αποστολής της Εθνικής Φρουράς είναι δύσβατος και περνά μέσα από την εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση σκληρή σωματικά, με πολύ ιδρώτα αλλά ανθρώπινη ψυχικά, με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη.