Στις 06 Μαρτίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Α.Ε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, τελετή επαναδιαβεβαίωσης του Υπαρχηγού Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Κώστα Χρυσηλίου.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΔ, ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τον επαναδιορισμό του Υπαρχηγού ΕΦ λαμβάνοντας υπόψη το ακέραιο χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό και την πλήρη αφοσίωση που επέδειξε στα καθήκοντά του, καθώς επίσης και την σημαντική συνδρομή του στην υλοποίηση του προγράμματος μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς.

Απευθυνόμενος προς τον Υπαρχηγό τόνισε:

« Είναι στον Αρχηγό και εσάς κ. Χρυσηλίου, την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς που εμπιστεύεται η Πολιτεία ώστε να ηγηθείτε, να εκπαιδεύσετε και να ενισχύσετε το ηθικό των υφισταμένων σας, ενεργώντας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Έχοντας πλήρη συνείδηση της ευθύνης της υψηλής αποστολής, ενασκώντας τα καθήκοντα σας σε πλήρη συνεργασία με τον Αρχηγό, αλλά και την πολιτική ηγεσία, είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιώσετε εκ νέου την ικανότητά σας να ανταποκριθείτε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα απαιτητικά καθήκοντα που σας ανατίθενται».

Στην αντιφώνησή του ο Αντιστράτηγος Χρυσηλίου δήλωσε ότι έχοντας βαθιά συναίσθηση της μεγάλης αυτής τιμής που του έγινε με τον επαναδιορισμό του ως Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα, προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία της Εθνικής Φρουράς.

Κλείνοντας και απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της ΕΦ ανέφερε:

« Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Άμυνας, κ. Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό μου, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν, προκειμένου να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου ώστε η Εθνική Φρουρά να είναι μία αξιόμαχη και επιχειρησιακά ικανή δύναμη αποτροπής, έτοιμη να φέρει σε πέρας την αποστολή της.

Επιπρόσθετα, θέλω να αναφερθώ στον Αρχηγό μου, ο οποίος αποχωρεί σε λίγες ημέρες και εδώ ολοκληρώνεται μια κοινή μας πορεία, η οποία μας έφερε τόσο κοντά αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς απέραντης αγάπης και εκτίμησης, που θα τον αισθάνομαι φίλο και αδελφό για πάντα. Θα ήθελα να του ευχηθώ κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καθώς και την εκπλήρωση των νέων του στόχων».

Πηγή : Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς