Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στις 05 Ιουλίου 2018.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του η ΑΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την παρακολούθησαν ο Επίσκοπος Μεσαορίας κκ Γρηγόριος, ως εκπρόσωπος της ΑΜ του Αρχιεπίσκοπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κκ Χρυσοστόμου Β΄, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Βουλευτής επαρχίας Αμμοχώστου και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Γεώργιος Κάρουλας, η Πρόξενος της Ελλάδας κα Χριστιάνα Ζαχαριουδάκη, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της χώρας, το σύνολο της Ιεραρχίας της ΕΦ, ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Συνταγματάρχης Εμμανουήλ Χατζής, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Υπτγος εα Αλέξανδρος Χαραλάμπους καθώς και γονείς, συγγενείς και φίλοι των νέων αξιωματικών.

Οι 30 νέοι φερέλπιδες της τάξης 2018, προερχόμενοι από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), τη Σχολή Ικάρων (ΣΙ) και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ύστερα από την νενομισμένη διαβεβαίωση που έδωσαν ενώπιον των Ιερών Συμβόλων καθώς και της Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Κύπρου, παρέλαβαν τα ξίφη από την ΑΕ τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην Ημερησία Διαταγή του καλωσόρισε τους νέους αξιωματικούς, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα εχέγγυα με τα οποία εφοδιάστηκαν κατά τα χρόνια της ακαδημαϊκής τους επιμόρφωσης στις παραγωγικές σχολές της Ελλάδας, εχέγγυα τα οποία τους κατέστησαν ικανούς να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές απαιτήσεις του σύγχρονου στρατιωτικού και έτοιμους να διοικήσουν, να ηγηθούν και να καθοδηγήσουν τα τμήματα που στη συνέχεια θα κληθούν να διοικήσουν.

Συνεχίζοντας, τους προέτρεψε να έχουν ως οδηγό τον επαγγελματισμό, απαραίτητο προσόν για τον εναρμονισμό τους με το νέο πρόσωπο που η ΕΦ λαμβάνει στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, ενώ παράλληλα συνόψισε την επιτυχία της επαγγελματικής τους καριέρας σε δώδεκα τομείς άρρηκτα συνδεδεμένους με τις στρατιωτικές αρετές, τη χρηστή διοίκηση, τον ενθουσιασμό και το μεράκι.

Απευθυνόμενους προς τους γονείς, συγγενείς και φίλους των νέων αξιωματικών τους ευχαρίστησε για τη στήριξη, που παρείχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, στην απόφαση των αγαπημένων τους προσώπων και υπογράμμισε ότι η ΕΦ θα συμβάλλει με κάθε διαθέσιμο τρόπο στην ορθή καθοδήγησή τους στο δύσκολο δρόμο που επέλεξαν ως τρόπο ζωής.

Η ΑΕ ο ΠτΚΔ απευθυνόμενος προς τους νέους αξιωματικούς, τους συνεχάρη για την επιτυχή ανταπόκρισή τους τόσο στις απαιτήσεις του ακαδημαϊκού τους βίου στις παραγωγικές σχολές όσο και στις προσδοκίες των εκπαιδευτών, των οικογενειών αλλά κυρίως των ίδιων τους των εαυτών αναφορικά με τους στόχους που έθεσαν με την επιλογή που έκαναν, προβάλλοντας το ξίφος που παρέλαβαν ως επιστέγασμα των επίμοχθων προσπαθειών τους.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην αφοσίωση και πίστη με την οποία θα πρέπει να υπηρετήσουν την αποστολή που έχει ανατεθεί από την Πολιτεία στην ΕΦ, έκανε λόγο για τον ιδιαίτερο ρόλο της Εθνικής Φρουράς στο πλαίσιο των ραγδαίως μεταλλασσόμενων διεθνών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου σε συνάρτηση με τις νέες μορφές απειλών που εμφανίζονται στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Κάλεσε τους νέους Αξιωματικούς να είναι υπερήφανοι για την ένταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο την υποχρέωση της έμπρακτης υποστήριξης αυτής της απόφασης, μέσα από την σκληρή εργασία, τον επαγγελματισμό και την πειθαρχία σε κάθε έκφανση της στρατιωτικής τους ζωής.

Κλείνοντας, δήλωσε πεπεισμένος ότι η εμφανής αποφασιστικότητα που τους διακρίνει θα τους καταστήσει αντάξιους της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών της Πολιτείας.

Πηγή : ΚΥΠΕ