Η τελετή διαβεβαίωσης των 35 νέων Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, στις 18 Ιουλίου 2018.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Άμυνας, κ. Σάββας Αγγελίδης και επέδωσε τους διορισμούς στους νέους Υπαξιωματικούς ενώ παρέστησαν αντιπροσωπείες στελεχών της Εθνικής Φρουράς καθώς επίσης γονείς, συγγενείς και φίλοι αυτών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην Ημερησία Διαταγή του καλωσόρισε τους νέους Υπαξιωματικούς, κάνοντας παράλληλα μνεία στις εμπειρίες και γνώσεις με τις οποίες προικίστηκαν κατά τα χρόνια της ακαδημαϊκής τους επιμόρφωσης στις παραγωγικές σχολές της Ελλάδας, εχέγγυα τα οποία συνδυασμένα με την σκληρή και μεθοδευμένη εργασία, την πειθαρχία και την ανάπτυξη πρωτοβουλίας θα τους καταστήσουν έτοιμους να διοικήσουν, να ηγηθούν και να καθοδηγήσουν τα τμήματά τους στη νίκη και αν απαιτηθεί και στη θυσία.

Συνεχίζοντας τους προέτρεψε να εφαρμόσουν όλες τις παραμέτρους της χρηστής διοίκησης, ακολουθώντας τις διαταγές της Ηγεσίας και τις προσταγές της Πολιτείας, διατηρώντας έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα απέναντι σε αυτούς που θα κληθούν να διοικήσουν. Κλείνοντας τους προέτρεψε να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση γιατί μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις που η αποστολή τους επιτάσσει.

Ο Υπουργός Άμυνας στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τους νέους Υπαξιωματικούς, τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της απαιτητικής ακαδημαϊκής και στρατιωτικής τους εκπαίδευσης στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Κάλεσε τους νέους Υπαξιωματικούς να είναι υπερήφανοι για την ένταξή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, κάνοντας πράξη και τρόπο ζωής το αγνό στρατιωτικό πνεύμα, αποτελώντας παράδειγμα για τους υφισταμένους τους.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η Εθνική Φρουρά στηρίζεται στον πλούτο και στις ικανότητες του έμψυχου δυναμικού της και δήλωσε πεπεισμένος ότι τα νέα στελέχη θα καταστούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών της Πολιτείας.

Πηγή : ΓΕΕΦ