Την Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», τελετή διαβεβαίωσης των μαθητών που πέτυχαν την εισδοχή τους στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας.

Η τελετή αποτελεί την απαρχή της πορείας των νέων Σπουδαστών στην Εθνική Φρουρά και διεξήχθη παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, του Αρχηγού της ΕΦ Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, της Ιεραρχίας του ΓΕΕΦ και των συγγενών των επιτυχόντων.

Οι νέοι Σπουδαστές θα αναχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών για τις Στρατιωτικές Σχολές Ευελπίδων, Ναυτικών Δοκίμων, Ικάρων, Αξιωματικών Σωμάτων, Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) Στρατού, ΣΜΥ Ναυτικού και ΣΜΥ Αεροπορίας, όπου για τα επόμενα χρόνια,μέσα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει υψηλό Ακαδημαϊκό Επίπεδο Μόρφωσης και σκληρή Στρατιωτική Εκπαίδευση, θα εξελιχθούν σε στελέχη εφοδιασμένα με ακαδημαϊκές γνώσεις, εθισμένα στη Στρατιωτική Τέχνη και έτοιμα να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές απαιτήσεις του σύγχρονου Αξιωματικού και Υπαξιωματικού.

Πηγή : ΓΕΕΦ