Πραγματοποιήθηκε την 19 Δεκεμβρίου 2016 στο Στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ» η τελετή των απολυομένων μαυροσκούφηδων της 2015Β ΕΣΣΟ και η τελετή απονομής μαύρου μπερέ στους αρματιστές της 2016Β ΕΣΣΟ της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας.
       Στο τελετουργικό παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, στελέχη της Εθνικής Φρουράς καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι των μαυροσκούφηδων. Η απονομή των μαύρων μπερέ στους νέους μαυροσκούφηδες πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, τον Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, τους Διοικητές των Μονάδων τους καθώς και από τους γονείς τους. Ακολούθησε η τελετή απόλυσης των οπλιτών της 2015Β ΕΣΣΟ. Επίσης πραγματοποιήθηκε η παράδοση από την απολυομένη ΕΣΣΟ της Πολεμικής Σημαίας και των αρμάτων της Ταξιαρχίας στην επόμενη ΕΣΣΟ που αποτελεί παράδοση στα Τεθωρακισμένα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
       Η τελετή ολοκληρώθηκε με διέλευση στίβου μηχανοδήγησης αρμάτων και με ασκήσεις πληρωμάτων αρμάτων και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης.