Η τελετή απονομής του μαύρου μπερέ πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ», την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από κοινού για το σύνολο των νέο-προσληφθέντων ΣΥΟΠ και οπλιτών της 2018 ΕΣΣΟ όλων των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι δικαιούνται να φέρουν τον μαύρο μπερέ, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών και σχέσεων των μελών του Όπλου των ΤΘ.

Οι τιμηθέντες παρέλαβαν τον τιμημένο μαύρο μπερέ αφού ολοκλήρωσαν τον καθιερωμένο κύκλο εκπαιδεύσεως, κατά τη διάρκεια του οποίου εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την ειδικότητά τους βολές με τα πολυβόλα και πυροβόλα όπλα με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα μηχανοδήγησης και σε ασκήσεις τακτικών κινήσεων των τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως επίσης και στην παροχή Α΄ Βοηθειών στο πεδίο της μάχης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεων της ΕΦ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Τεθωρακισμένων, οι διοικητικά προϊστάμενοι των τιμηθέντων, αντιπροσωπείες στελεχών καθώς και συγγενείς και φίλοι αυτών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Άμυνας συνεχάρη τους νέους μαυροσκούφηδες για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, αποδεικνύοντας κατά τη διάρκεια αυτής την διάθεσή τους να καταθέσουν το σύνολο των ψυχικών και σωματικών τους προσόντων στην υπηρεσία της Πατρίδας. Εν συνεχεία τους κάλεσε να φέρουν με υπερηφάνεια και τιμή τον τιμημένο μαύρο μπερέ, σύμβολο θάρρους και ανδρείας, όντας έτοιμοι να ανταποκριθούν στην λαμπρή παράδοση και ιστορία του όπλου των Τεθωρακισμένων, μιας ιστορίας γραμμένης στα πεδία των μαχών για την υπεράσπιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας. Επιπλέον, καθόρισε την υπευθυνότητα, τη σοβαρότητα και τον κώδικα τιμής και αξιών ως οδηγούς στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν από τη στιγμή αυτή, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα ανταπεξέλθουν με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση στις ευθύνες προς την Πατρίδα.

Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη διέλευσης στίβου μηχανοδήγησης και εμποδίων. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίδοση μαύρων μπερέ από συγγενείς προς αριθμό νέων μαυροσκούφηδων.

Πηγή : ΓΕΕΦ