Στην πιο επίλεκτη μονάδα της Εθνικής Φρουράς εντάχθηκαν επίσημα από σήμερα οι νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς. Από το 80ο σχολείο της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφέων αποφοίτησαν 10 νέοι ΟΥΚ, εκ των οποίων 8 ναύτες ένας υπαξιωματικός και ένας ΣΥΟΠ.

Κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την πολύμηνη και επίπονη εκπαίδευσή τους επιδεικνύοντας αστείρευτο ζήλο, υπομονή και επιμονή, τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη, ώστε να είναι σε θέση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να φέρνουν σε πέρας τις δύσκολες αποστολές που τους ανατίθενται.


Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, συνεχάρη θερμά τους νέους υποβρύχιους καταστροφείς και τους απένειμε τα πτυχία και τα διακριτικά τους σήματα.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Ομάδας των Βατραχανθρώπων κ. Αγγελίδης τους κάλεσε να υιοθετήσουν το αρχαίο ρητό «Ρώμη μετά φρονήσεως» που αναγράφεται στο έμβλημα της ΜΥΚ και να τους γίνει βίωμα και καθοδηγητικός φάρος καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

Ο κ. Υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται η περαιτέρω αναβάθμιση της ΜΥΚ, τόσο σε μέσα όσο και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της εκπαίδευσης του προσωπικού της. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, εντάσσεται και η πρόσφατη απόκτηση των δύο σκαφών ανορθόδοξου πολέμου για τις εκπαιδευτικές αλλά και τις επιχειρησιακές ανάγκες της ΜΥΚ.