Ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, συμμετείχε στo Διεθνές Συνέδριο Χειρισμού Κρίσεων και Ασφαλείας «ΑΘΗΝΑ-18», το οποίο διεξήχθη στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας.
   Στο συνέδριο, το οποίο διοργανώθηκε από το ΓΕΕΘΑ υπό της αιγίδα του ΥΠΕΘΑ, συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και από τις Ένοπλες Δυνάμεις και είχε ως θέμα την «Αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων: Μετατρέποντας τον κίνδυνο σε ευκαιρία.
   Μεταξύ άλλων στο συνέδριο παρέστησαν ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός του ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, καθώς και διπλωματικές αντιπροσωπείες, αξιωματικοί ξένων χωρών, Ακόλουθοι Άμυνας, εκπρόσωποι Διεθνών Οργανισμών, εν αποστρατεία στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, όπως επίσης και αντιπροσωπείες στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.
   Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ανέλυσαν:
-Τις σύγχρονες προκλήσεις ως απότοκο της μετανάστευσης της τρομοκρατίας και των υβριδικών απειλών, με ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπισή τους.
-Την ανάπτυξη της σημαντικότητας, για την Ευρώπη, της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο.
-Τον δεσπόζοντα ρόλο της έγκαιρης προετοιμασίας στη διαχείριση κρίσεων.
-Την κρισιμότητα ως παραγόντων της Ηγεσίας, της πληροφορίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην αποτελεσματική αντιμετώπιση κρίσης και τέλος
-Την αναγκαιότητα για στενότερη συνεργασία μεταξύ διεθνών οργανισμών για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων.
Πηγή : ΓΕΕΦ