Συγκίνηση! Ευέλπιδες μιλάνε για την στολή και τα ιδανικά τους! Δείτε τους στο ΒΙΝΤΕΟ να παρουσιάζουν “Τι είναι Εύελπις”

Τι είναι Εύελπις; Στο ερώτημα αυτό απαντούν αγόρια και κορίτσια, σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων.

Μιλάνε για την ζωή τους, την στολή τους, τα ιδανικά τους, αλλά και για τις υπηρεσίες μέσα στην ΣΣΕ όταν οι άλλοι βγαίνουν εξοδούχοι!

Θα τους δείτε σε όλες τις δραστηριότητες της σχολής, σε ένα εξαιρετικό βίντεο να μιλάνε για τους εαυτούς τους και την προσπάθειά τους.

Τι είναι τελικά Εύελπις;

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΣΕΙ) του Ελληνικού Στρατού Ξηράς. Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, αποτελώντας σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982) έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας.

Το1982 μετακινήθηκε στο σημερινό της στρατόπεδο στη Βάρη. Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων (μια από τις αποκαλούμενες «παραγωγικές σχολές» στην ορολογία των Ενόπλων Δυνάμεων) διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις. Στη Σ.Σ.Ε. φοιτούν επίσης και αλλοδαποί μαθητές – στελέχη ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Πηγή : armyvoice.gr