Σχεδόν πλήρης ήταν η ανταπόκριση των νεοσύλλεκτων της 2022 ΕΣΣΟ, στην πλατφόρμα καταχώρησης των στοιχείων και προτιμήσεών τους για την μονάδα που θέλουν να υπηρετήσουν, αφού εννέα στους δέκα καταχώρησαν τα στοιχεία τους.

Συγκεκριμένα ένα ποσοστό της τάξης του 91,95%, συμπλήρωσε τις διαδικτυακές του φόρμες και έλαβε τα μόρια που δίδει το Υπουργείο Άμυνας, ενώ θα λάβει υπόψιν τις προτιμήσεις τους, για να τα στρατόπεδα που θέλουν να υπηρετήσουν. Το υπόλοιπο 8,05% που δεν δήλωσε, δεν θα έχει δικαίωμα να επιλέξει στρατόπεδο, με την Εθνική Φρουρά να έχει τον τελικό λόγο για τον καθορισμό της μονάδας που θα υπηρετήσουν, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν.

Όπως ανέφερε στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρήστος Πιερή, «πρόκειται για ένα πολύ μικρό αριθμό, αλλά πρέπει να υπολογιστεί ότι σε αυτά τα άτομα υπάρχουν και άτομα που θα πάρουν απαλλαγή, λόγω προβλήματος υγείας και ως εκ τούτου δεν έκριναν ότι έπρεπε να δηλώσουν τις επιθυμίες τους, αφού δεν θα υπηρετήσουν. Θεωρούμε ότι πήγε καλά η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας».

Τα επόμενα βήματα

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα γίνει ένας καταρτισμός και διαχωρισμός των νεοσύλλεκτων για στελέχωση των μονάδων από το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, ενώ ακολουθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και η παραλαβή ρουχισμού και υπόδησης των νεοσυλλέκτων, που θα διεξαχθούν από τις 23 Μαΐου, μέχρι τις 2 Ιουνίου, πλην του ενδιάμεσου Σαββατοκύριακου.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερή, «η συγκεκριμένη εξέταση θα γίνει στα κέντρα κατάταξης αναλόγως επαρχίας, όπως έχει ανακοινωθεί μέσω διατάγματος του Υπουργού Άμυνας. Μόλις κριθούν ότι είναι Ικανότητας «1», εκείνοι που δήλωσαν συμμετοχή για δόκιμοι αξιωματικοί ή για τα ειδικά όπλα όπως Στρατονόμοι, Καταδρομείς και ΟΥΚ, θα πάρουν χαρτί για να παρακαθίσουν σε γραπτές και αθλητικές εξετάσεις».

Για τους δόκιμους. είπε, η αθλητική εξέταση θα πραγματοποιηθεί στις 4 του Ιούλη και η γραπτή δοκιμασία στις 5 του Ιούλη, ενώ για τους Καταδρομείς, ΟΥΚ και Στρατονόμους θα υπάρξει μόνο αθλητική εξέταση την 1η Ιουλίου.

Σημείωσε εξάλλου ότι «οι αθλητικές δοκιμασίες για τους δόκιμους θα γίνουν για όσους διαμένουν στη Λευκωσία, στο Μακάρειο, για όσους διαμένουν στη Λάρνακα, στο ΓΣΖ, οι Λεμεσιανοί στο Τσίρειο και οι Παφίτες στο Στέλιος Κυριακίδης.

Όσον αφορά τα ειδικά όπλα, οι αθλητικές για τους Καταδρομείς θα πραγματοποιηθούν στο Σταυροβούνι, οι Στρατονόμοι στο Μακάρειο στάδιο και ΟΥΚάδες στο Τσίρειο».

Καταλήγοντας, ο κ. Πιερή τόνισε πως «όταν θα αρχίσει η κατάταξη στις 11 Ιουλίου, θα γνωρίζουμε ποιοι πέτυχαν και ποιοι όχι για να τους στείλουμε στις επιλογές τους. Τη μέρα που θα καταταγούν θα λάβουν αμέσως το φύλο πορείας τους και θα πάνε στις μονάδες τους».

ΠΗΓΗ: Reporter