Η δράση του Τάγματος το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο

Ο Σύνδεσμος Επιζησάντων Στρατιωτών του 361 Τ.Π. και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διοργανώνουν την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, στις 19:00, παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Χαράλαμπου Α. Αλεξάνδρου,  με τίτλο «361 Τάγμα Πεζικού: Χρονικό Προάσπισης Προδομένης Πατρίδας». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γεώργιος Καζαμίας.

Το βιβλίο «361 Τάγμα Πεζικού: Χρονικό προάσπισης προδομένης πατρίδας» αποτελεί μια καινοτόμα μονογραφία. Ο συνδυασμός των πηγών, η επαρκής τεκμηρίωση, η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των γεγονότων και η επιστημονική προσέγγιση έχουν ως αποτέλεσμα να προσφέρεται στον αναγνώστη, για πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη δράση του 361 Τάγματος Πεζικού το καλοκαίρι του 1974 στην Κύπρο.

Η δράση του 361 Τ. Π. βρίθει γεγονότων. Δεν θα ήταν υπερβολή να σημειωθεί ότι μέσω της δράσης του Τάγματος παρουσιάζεται μεγάλο κομμάτι των εξελίξεων στο «ανατολικό μέτωπο» του πολέμου καθ’ όλη τη διάρκειά του, από τις 20 Ιουλίου μέχρι και μετά τις 14 Αυγούστου. Το βιβλίο θέτει τα γεγονότα στις πραγματικές ιστορικές τους διαστάσεις χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση. Η ανάγνωσή του είναι βέβαιο ότι θα δώσει σημαντικές απαντήσεις στα διάφορα «γιατί» που γεννιούνται σε όποιον τολμά να αντικρίσει την κυπριακή τραγωδία του 1974.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα 010 του Κτηρίου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά). Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 97876467, 99479197 και 22894305.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.