Η ορκωμοσία των οπλιτών της 2018Β´ ΕΣΣΟ έλαβε χώρα ταυτόχρονα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας την 18 18:30 Ιουλίου 2018.

Την τελετή στο ΚΕΝ Λάρνακας, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης ενώ στα ΚΕΝ Λεμεσού και Πάφου παρέστησαν ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντίστοιχα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην Ημερησία Διαταγή του ανέφερε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση, θα πρέπει να θεωρείται ωστόσο ως ένα δικαίωμα και ιδιαίτερη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί και να διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Επεσήμανε ότι το έργο που θα αναλάβουν οι νεοσύλλεκτοι είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα,αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή.

Καλωσορίζοντάς τους στην Εθνική Φρουρά ευχήθηκε υγεία, ευχάριστη και δημιουργική θητεία.

Ο Αρχηγός αναφερόμενος στις νέες Συμβασιούχους Οπλίτες που έδωσαν τον νενομισμένο όρκο στο ΚΕΝ Λεμεσού, τόνισε πως με την απόφασή τους να ενταχθούν στην Εθνική Φρουρά δεν επέλεξαν απλά μία σχέση εργασίας αλλά ένα τρόπο ζωής, ο οποίος απαιτεί, όπως άλλωστε ορίζει η στρατιωτική ιδιότητα, διαρκές ενδιαφέρον, προσπάθεια αλλά και θυσίες.

Τόνισε πως μαζί με τους νέους Εθνοφρουρούς, θα αποτελούν πλέον το σύνολο των νέων μας Οπλιτών και κατ’ επέκταση τη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις τελετές τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Βουλευτές, Θρησκευτικές και Τοπικές Αρχές καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων. Παραβρέθηκαν επίσης Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεων της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπείες στελεχών, γονείς, συγγενείς και φίλοι των ορκιζόμενων Συμβασιούχων Οπλιτών και Νεοσυλλέκτων.

Πηγή : ΓΕΕΦ