Ολοκλήρωση Σχολείου Μαχητή
Από 16 έως 27 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε στους κατά τόπους Σχηματισμούς, η εκπαίδευσή των οπλιτών της 2021 ΕΣΣΟ στο Σχολείο Μαχητή. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπαίδευσης οι οπλίτες παρακολούθησαν αντικείμενα ατομικής τακτικής, εκτέλεσαν βολές όλων των τύπων με τα ατομικά τους τυφέκια, συμμετείχαν σε ασκήσεις μικρών κλιμακίων και διεξήγαγαν πορείες μαχητή διαφορετικών τύπων και αποστάσεων. Η εκπαίδευση ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση ασκήσεων ομάδας σε περιοχές πλησίον καταυλισμού, όπου οι οπλίτες διαμέναν για ένα 48ωρο.
Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους Σχηματισμούς και Διοικήσεις, ο Αρχηγός της ΕΦ είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ασκήσεις μικρής κλίμακας αλλά και όλες τις φάσεις της επί μέρους εκπαίδευσης που διεξάγεται στο σχολείο. Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και το ενδιαφέρον, το ζήλο, το ηθικό και τον ενθουσιασμό των νέων οπλιτών.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τους στρατιώτες και να τους δώσει τις βασικές κατευθύνσεις του. Τους κάλεσε να είναι περήφανοι γιατί υπηρετούν, ασκώντας με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα τους και εκπληρώνοντας παράλληλα ένα σημαντικό μέρος του χρέους τους προς την Πατρίδα. Πρόσθεσε ότι, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την παλαιότερη ΕΣΣΟ, καλούνται να συμβάλουν στην κοινή επιδίωξη για την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς τηρώντας το «ουκ ελάττω παραδώσω».
Καταληκτικά, επέστησε την προσοχή στα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, καλώντας τους να τηρούν τα μέτρα πρόληψης τόσο κατά του COVID-19 αλλά και γενικότερα της αποφυγής ατυχημάτων.  #ΕθνικήΦρουρά #ΕίμαστεΠερήφανοι #nationalguard #army