Η Cyta συνεχίζει και φέτος για 15η  συνεχή χρονιά την προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων οδικής ασφάλειας σε όλους τους νεοσύλλεκτους, σημειώνοντας ότι οι κοινές προσπάθειες από αρμόδιους και ευαισθητοποιημένους για το θέμα φορείς της Κυπριακής κοινωνίας για καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους εθνοφρουρούς αποδίδουν καρπούς, αφού σύμφωνα με τις στατιστικές των τελευταίων δύο χρόνων, δεν έχει σημειωθεί κανένα θύμα-στρατιώτης της ασφάλτου.

Οι διαλέξεις, οι οποίες διοργανώνονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Λάρνακας, Πάφου, Λεμεσού, καθώς και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μονάδων Καταδρομών στο Σταυροβούνι, έχουν ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Cyta ξεκίνησε το 2004 και αποτελεί πλέον θεσμό, ανταποκρινόμενη τόσο στις ανάγκες των νέων, όσο και στις ανησυχίες των γονιών για θέματα οδικής ασφάλειας. Οι διαλέξεις υλοποιούνται από την εκπαιδεύτρια-εταιρεία «APA Σύμβουλοι Οδικής Ασφάλειας» που ειδικεύεται στο θέμα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ και εντάσσονται στη γενικότερη δράση της Cyta για την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στους νέους, μέσω της εκπαίδευσης.

Οι ενέργειες αυτές της Cyta  επιβεβαιώνουν στην πράξη, τόσο την ευαισθησία της στο σοβαρό ζήτημα της οδικής ασφάλειας, όσο και τη δέσμευσή της στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια, στηρίζοντας, παράλληλα, τις προσπάθειες των αρμόδιων φορέων της Κύπρου για εξάλειψη των θυμάτων της ασφάλτου και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά της Cyta στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.cyta.com.cy/road-safety.

Η Cyta είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Χάρτη για την Οδική Ασφάλεια από το 2004.