Στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης της Εθνικής Φρουράς και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσου, η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και η Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ), οργάνωσε και πραγματοποίησε συναυλία με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι», η οποία έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του Δήμου στις 04 Αυγούστου 2019.

Η συναυλία ήταν μέρος του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Αγίας Νάπας “Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πεντάγραμμο» και τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Δήμαρχος της Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, Βουλευτής και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας κ. Γιώργος Κάρουλας, Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρήστος Ζανέττου, Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, Υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, Αστυνομικός Διευθυντής Επαρχίας Αμμοχώστου κ. Γιώργος Οικονόμου, Αντιπρόεδρος της Τουριστικής Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) κ. Παναγιώτης Νέος, προσωπικό της ΕΦ, οπλίτες και στελέχη της 7ης Ταξιαρχίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός της ΕΦ ευχαρίστησε για την πρόσκληση και συνεχάρη τον κ. Καρούσο για την πρωτοβουλία και τη δράση του Δήμου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Πρόσθεσε ότι η συναυλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και του κοινωνικού ρόλου της ΕΦ, με σκοπό να γνωρίσει η κοινωνία το άλλο πρόσωπο της, εκτός των στρατοπέδων. Απευθυνόμενος προς τους Οπλίτες, καλωσόρισε τη 2019 ΕΣΣΟ στην οικογένεια της ΕΦ και τους ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ τη 2018 ΕΣΣΟ προέτρεψε να είναι καλοί πολίτες στη κοινωνία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής τους.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι Οπλίτες της 2018 ΕΣΣΟ είναι πολύ κοντά στην απόλυση τους, κλείνοντας το μεγάλο κεφάλαιο της Εθνικής Φρουράς και ανοίγοντας αυτό της ενσωμάτωσής τους ως πολίτες – μέλη στη κοινωνία, ενώ παράλληλα τους διαδέχονται οι Οπλίτες της 2019 ΕΣΣΟ, για τους οποίους το κεφάλαιο της στρατικοποίησης και της στρατιωτικής εκπαίδευσης άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες.

Πηγή : ΓΕΕΦ