Η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής της προσφοράς, πραγματοποίησε στις 07 Αυγ 2018 στην πλατεία «ΛΕΥΚΟΛΛΑ» στον Πρωταρά, συναυλία με τη Στρατιωτική Μουσική (ΣΜΕΦ), ενταγμένη στην πρωτοβουλία «Stand by Greece», προσθέτοντας με τη σειρά της ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα αγάπης από την Κύπρο, για στήριξη των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής.

Η εκδήλωσε τέθηκε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη Γιαννάκη και σε αυτήν παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής του Σχηματισμού, τοπικοί αξιωματούχοι και αντιπροσωπεία στελεχών και οπλιτών με τις οικογένειες τους.

Η συναυλία περιελάμβανε ποικίλο καλλιτεχνικό μουσικό πρόγραμμα και ήταν ανοικτή για το κοινό το οποίο την αγκάλιασε και έδωσε μαζικά το παρόν.

Στο χαιρετισμό του ο Επίτροπος Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη Γιαννάκη, συνεχάρη την Εθνική Φρουρά για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και ευχαρίστησε τόσο τον Αρχηγό όσο και τα μέλη της Δύναμης για την έμπρακτη βοήθεια με τη διάθεση προσωπικού και μέσων για τη φόρτωση και μεταφορά του πρώτου φορτίου βοήθειας με υλικά πρώτης ανάγκης, που απέστειλε η Κύπρος προς τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στο χαιρετισμό του ανέφερε πως ο σκοπός της εκδήλωσης, πέραν της όποιας οικονομικής βοήθειας συλλεχθεί, είναι να γνωρίσει ο κόσμος το άλλο πρόσωπο της ΕΦ, έξω από τους «τοίχους των Στρατοπέδων» και να τη φέρει πιο κοντά στην κοινωνία, αφού αυτή αποτελεί κομμάτι της. Ευχαρίστησε τον Επίτροπο Εθελοντισμού κ. Γιαννάκη Γιαννάκη για την άμεση αποδοχή του να θέσει υπό την αιγίδα του την όλη εκδήλωση, καθώς και τον Δήμαρχο Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη για τη φιλοξενία, την έμπρακτη ανταπόκριση και βοήθεια του Δήμου Παραλίμνιου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Συνεχίζοντας, καλωσόρισε τους νέους οπλίτες της 2018 ΕΣΣΟ στη στρατιωτική οικογένεια και τους ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ απευθυνόμενος στους απολυόμενους οπλίτες τους παρότρυνε να είναι καλοί πολίτες στην κοινωνία. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να περάσουν ένα ευχάριστο βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές της οργάνωσης «Hope for Children» συγκέντρωναν εισφορές για την ενίσχυση της πρωτοβουλίας.

Πηγή : ΓΕΕΦ