Αρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου και στο Στρατόπεδο «Χ.Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ).

Οι νεοσύλλεκτοι φέτος προσέρχονται φορώντας τη στρατιωτική τους στολή αφού θα μεταφερθούν αυθημερόν στο στρατόπεδο στο οποίο θα εκτίσουν τη θητεία τους.

Το Υπουργείο Άμυνας κάλεσε τους νεοσύλλεκτους να προσέρχονται για κατάταξη σε καθορισμένη ημερομηνία και ώρα ώστε να αποφευχθούν οι συνωστισμοί. Όσοι στρατεύσιμοι δεν προσέλθουν στην προγραμματισμένη ημέρα και ώρα, σύμφωνα με το σημείωμα πρόσκλησης το οποίο τους έχει αποσταλεί, δεν θα γίνονται δεκτοί για κατάταξη και θα τους χορηγείται σημείωμα πρόσκλησης για άλλη μέρα και ενδεχομένως και για άλλο ΚΕΝ.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Χρίστος Πιερή ανέφερε ότι η πρώτη έξοδος θα είναι σε τρεις-τέσσερις ημέρες, ανάλογα με την απόσταση της κατοικίας τους και το περισσότερο που μπορεί να μείνει εντός του στρατοπέδου φέτος ένας νεοσύλλεκτος είναι οι πέντε ημέρες.

Εξήγησε επίσης ότι λόγω των μέτρων δεν θα μπορούν φέτος να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία οι γονείς, ενώ γίνονται προσπάθεια για διαδικτυακή μετάδοσή τους.

Κατά την κατάταξή τους πρέπει να έχουν μαζί τους:

Το σημείωμα πρόσκλησης που τους έχει σταλεί ή επιδοθεί από τα Στρατολογικά Γραφεία μαζί με το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας από το οποίο να προκύπτει ταυτοπροσωπία.
Πιστοποιητικό ή φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου υγείας ή καρτέλας υγείας ή τυχόν ιατρικά πιστοποιητικά από τα οποία να βεβαιώνεται η ομάδα αίματος και τα εμβόλια που έχει κάνει ο στρατεύσιμος, καθώς και τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Φωτοαντίγραφο του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο θα τους εμβάζεται το μηνιαίο χορήγημα εθνοφρουρού.

ΠΗΓΗ
alphanews.live