Ξεκίνησε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2021 ΕΣΣΟ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Αναρίτα. Mέσα σε συνθήκες πανδημίας και τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, οι νεοσύλλεκτοι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας προσήλθαν για την   κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2021 ΕΣΣΟ που ξεκίνησε στις 19 του μηνός και ολοκληρώνεται στις  26 Ιουλίου 2021 στα ΚΕΝ Πάφου, Λάρνακας, Λεμεσού, και στο Στρατόπεδο «Χ.Σαμάρα» στην Αθαλάσσα (4ο ΤΒΟ).
Στην Πάφο η κατάταξη ξεκίνησε και συνεχίζεται  από το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Αναρίτα.   Νεοσύλλεκτοι σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως πράττουν το καθήκον τους υπηρετώντας την πατρίδα και με συναισθήματα ευθύνης.
Ο νεοσύλλεκτος Στέφανος Κόκκινος 17 ετών από την Γεροσκήπου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήρθε για να υπηρετήσει την πατρίδα του, ενώ ο Αλέξης Παπαβασίλης 18 ετών  δήλωσε πως αισθάνεται περηφάνια και ανταποκρίθηκε αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη  στο κάλεσμα της πατρίδας.
Ο ομογενής Θεόδωρος Καρισλίδης δήλωσε πως ήρθε να υπηρετήσει την πατρίδα του χωρίς δεύτερη σκέψη όπως πρέπει να πράξει ο καθένας . Εξάλλου ο Παναγιώτης Κυριάκου  που διαμένει στην Τίμη  τόνισε πως αισθάνεται χαρά για την σημερινή ημέρα αλλά και μεγάλη συγκίνηση, όπως είπε, ενώ ο νεοσύλλεκτος  Νικόλας Καρατσίλιας που αφίχθη το πρωί στο ΚΕΝ Αναρίτας  είπε πως θα υπηρετήσει στο Σώμα των Καταδρομέων αφού , όπως εξήγησε, στην οικογένεια  του υπάρχει παράδοση.
Tέλος ο Ανδρέας Νικολάου είπε πως ήρθαν να επιτελέσουν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα με μεγάλη υπευθυνότητα αλλά και μεγάλη συγκίνηση.  Οι στρατεύσιμοι που κλήθηκαν να προσέλθουν για κατάταξη συγκεκριμένη ώρα παρουσιάστηκαν με την στρατιωτική στολή που είχαν παραλάβει αλλά κρατώντας όλοι τους το safe pass , σύμφωνα με τα ισχύοντα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.
Το Υπουργείου Άμυνας σημείωσε ακόμη  ότι, για αποφυγήν τυχών ταλαιπωρίας οι νεοσύλλεκτοι να μην προσέρχονται με δικά τους οχήματα αφού με το πέρας της κατάταξής τους, θα μεταφερθούν αυθημερόν στις μονάδες τους με οχήματα της Εθνικής Φρουράς.
Πηγή: ΚΥΠΕ