Άγνωστοι οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν γύρω στις 2:10π.μ. σε σκοπό φυλακίου της Εθνικής Φρουράς στην περιοχή Λευκωσίας και του αφαίρεσαν το ατομικό του τυφέκιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο εθνοφρουρός δέκτηκε την επίθεση από τους κουκουλοφόρους την ώρα που επέστρεφε στο φυλάκιο του, μετά την σκοπιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, “το περιστατικό διερευνάται από την Εθνική Φρουρά και από την Αστυνομία”.

Αμέσως μετά την καταγγελία, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, επισκέφθηκαν το συγκεκριμένο χώρο μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας. Επί τόπου μετέβησαν και μέλη άλλων Υπηρεσιών και μέλη της Εθνικής Φρουράς όπου έγιναν διάφορες εξετάσεις.

Από πλευράς Αστυνομίας, σημείωσε, οι οποιεσδήποτε πληροφορίες αξιολογούνται με βάση την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία.

Ερωτηθείς για την κατάθεση του στρατιώτη, ο κ. Αγγελίδης είπε πως “έχει αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από δύο πρόσωπα”.

Θα εξεταστεί, σημείωσε, από ιατροδικαστή και θα ακολουθήσουν όλες οι εξετάσεις που προβλέπονται όταν υπάρχει τέτοια καταγγελία.