Πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα ΚΕΝ οι τελετές διαβεβαίωσης των νέων συμβασιούχων οπλιτών μετά την ολοκλήρωση της αρχικής ταχύρυθμης εκπαίδευσης δύο εβδομάδων.

Ο Υπουργός Άμυνας ο οποίος παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή στο ΚΕΝ Λεμεσού, σε χαιρετισμό του τόνισε ότι μετά από πολλά χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων, οι πρώτοι επαγγελματίες οπλίτες εισέρχονται στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη τους νέους συμβασιούχους οπλίτες γιατί, όπως είπε επιλέγηκαν μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες, με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια.

Ο κ. Υπουργός σημείωσε στο χαιρετισμό του ότι πολλοί ήταν αυτοί που αμφέβαλαν για την επιτυχία του νέου αυτού θεσμού. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική τόνισε, υποδεικνύοντας πως αυτό είναι εμφανές και σήμερα από το παράστημα, το καθαρό βλέμμα και την άψογη τελετή διαβεβαίωσης.

Σημείωσε ακόμα ότι παρά τις φήμες, πέραν του 99% απ’ όσους ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες την εκπαίδευση στα ΚΕΝ, την ολοκλήρωσαν επιτυχώς.

Κάλεσε ακόμα τους ΣΥΟΠ να μην παρασύρονται από διαδόσεις σε σχέση με τον αριθμό των υπηρεσιών που θα κληθούν να εκτελούν, υποδεικνύοντας ότι όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή, αυτές θα κυμαίνονται από 6 έως 8, με απαλλαγή για ανάπαυση την επόμενη νυχτερινής υπηρεσίας.

Ο κ. Φωκαίδης έκανε επίσης αναφορά στο Σχέδιο Σπουδών με μειωμένα δίδακτρα, όσο και στο Σχέδιο Επαγγελματικής Κατάρτισης και κάλεσε τους ΣΥΟΠ να εκμεταλλευτούν τις προσφερόμενες ευκαιρίες για αυτοβελτίωση.

img_20161111_111652

Μετά το πέρας της τελετής οι συμβασιούχοι οπλίτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν άμεση πληροφόρηση για ειδικά πακέτα εκπτώσεων από εκπροσώπους Πανεπιστημίων και Κολλεγίων που κλήθηκαν σε ειδική προς τούτο έκθεση που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα ΚΕΝ.

Στο χώρο κλήθηκαν επίσης και παρευρέθηκαν τραπεζικοί οργανισμοί, οι οποίοι παρουσίασαν τραπεζικές προσφορές και πακέτα ασφαλιστικής κάλυψης ειδικά για ΣΥΟΠ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και οι τοποθετήσεις σε μονάδες και η κατανομή των ΣΥΟΠ σε κλάδους, όπλα και σώματα.

Με βάση την κατανομή, όλοι οι παντρεμένοι και όσοι έχουν παιδιά έχουν τοποθετηθεί στη φρουρά επιθυμίας τους. Εκεί όπου οι θέσεις ήταν λιγότερες από τους ενδιαφερόμενους κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο έγινε προσπάθεια όπως τοποθετηθούν στην πλησιέστερη φρουρά.

Σημειώνεται ότι οι συμβασιούχοι οπλίτες δικαιούνται δωρεάν διακίνηση με λεωφορεία ενώ έχουν τη δυνατότητα επίσης να χρησιμοποιούν δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.