ην ερχόμενη Δευτέρα, 22 Μαΐου του 2023, αρχίζει η διαδικασία υγειονομικής εξέτασης από τις επαρχιακές επιτροπές, καθώς και η χορήγηση των ειδών ιματισμού, υπόδησης και υλικών στους στρατεύσιμους της 2023 ΕΣΣΟ, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του αρμόδιου Υπουργείου οι στρατεύσιμοι καλούνται να προσέλθουν, έχοντας μαζί τους το δελτίο ταυτότητας ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να αποδεικνύεται η ταυτοπροσωπία τους, καθώς και το σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης που έχουν λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο ή τους έχει επιδοθεί από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο (δύναται να επιδεικνύεται και σε ηλεκτρονική μορφή).

Επίσης, οι στρατεύσιμοι πρέπει να έχουν μαζί τους τις ιατρικές γνωματεύσεις – εκθέσεις, για τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζουν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητά τους για εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, βεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), μόνο σε περίπτωση κατά την οποία τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού δεν υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και βεβαίωση εμβολιαστικής κατάστασης και ομάδα αίματος, μόνο σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβλήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Για αποφυγή ταλαιπωρίας, καθώς και για λόγους υγιεινής, οι στρατεύσιμοι καλούνται όπως τηρούν πιστά τις καθορισμένες ημέρες και ώρες οι οποίες αναγράφονται στο σημείωμα πρόσκλησης κατάταξης, ενώ σημειώνεται ότι σε όλους τους στρατεύσιμους εξ ΄αναβολής υγείας δεν θα χορηγηθούν υλικά σ΄ αυτό το στάδιο.

Στο μεταξύ, το ΥΠΑΜ σημειώνει ότι σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης για την υγειονομική εξέταση και χορήγησης των ειδών ιματισμού, υπόδησης και υλικών, θα πρέπει να γίνεται νέος προγραμματισμός κατόπιν επικοινωνίας.

Τα τηλέφωνα των Μονάδων κατάταξης είναι για το 4ο ΤΒΟ (Αθαλάσσα) 22414265 / 22414266, το ΚΕΝ Λάρνακας 24411803, το ΚΕΝ Λεμεσού 25413173 και το ΚΕΝ Πάφου 25413842.

Πηγή
ΚΥΠΕ