Μετά τη 14μηνη θητεία και 14ωρες παρουσιάσεις

Μείωση των ωρών που παρουσιάζονται οι έφεδροι προνοεί η τελική εισήγηση του ΓΕΕΦ προς το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο των αλλαγών μετά την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», οι επιτελείς του ΓΕΕΦ που ανέλαβαν τη μελέτη για αλλαγές στην εφεδρεία πρότειναν όπως η 38ωρη παρουσία των εφέδρων αντικατασταθεί με 14ωρη. Κύριος στόχος που επιτυγχάνεται μ’ αυτή την εισήγηση είναι οι έφεδροι να μη χάνουν ώρες εργασίας, ή αν θα χάνουν να απουσιάζουν ελάχιστες ώρες από τις δουλειές τους.

Η πρόταση προνοεί ότι οι παρουσιάσεις θα αρχίζουν στις 5 το απόγευμα και οι έφεδροι θα αποδεσμεύονται στις 7 το πρωί. Μέχρι σήμερα η 38ωρη παρουσίαση συνήθως άρχιζε στις 7 το πρωί και ολοκληρωνόταν το απόγευμα της επόμενης ημέρας.

Επιπρόσθετα στο ΓΕΕΦ έχουν επεξεργαστεί πακέτο προτάσεων ώστε ο χρόνος παρουσίας στην εφεδρεία να καταστεί παραγωγικός και αποδοτικός για όλους τους εφέδρους. Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση των εφέδρων ανάλογα με τις γνώσεις και τις ειδικότητες που απέκτησαν κατά τη στρατιωτική τους θητεία και αναλόγως των αναγκών των μονάδων τους.

Επίσης, θα θεσπιστεί ο θεσμός των ηθικών κινήτρων στους εφέδρους που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Όλες οι αλλαγές στον θεσμό της εφεδρείας αναμένεται να τεθούν σύντομα σε ισχύ.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού
Πηγή: philenews.com