Πριν από τη λήξη της πενταετίας της παρούσας διακυβέρνησης, θα επιδιωχθεί η μείωση της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης. Αυτό, πρόσθεσε, είναι στόχος και επιθυμία του Υπουργείου Άμυνας, αλλά δεν θα ήθελα να προκαταλάβω οποιαδήποτε απόφαση θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώπιον του οποίου θα τεθεί η πρόταση.

Ο κύριος Φωκαϊδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Τρίτου “Πρόσωπο με Πρόσωπο”, είπε ότι εδώ και ένα χρόνο έχει γίνει ο όλος σχεδιασμός και η προετοιμασία, επισημαίνοντας ότι, με την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, θα υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο υπουργός Άμυνας, απέφυγε να καθορίσει συγκεκριμένη χρονολογία υλοποίησης του σχεδιασμού, τονίζοντας ότι θα ήταν ανεύθυνο να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση προτού ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό.

Είναι εύλογη, ανέφερε, η καχυποψία των πολιτών, γιατί κατά καιρούς είχαν γίνει διάφορες δηλώσεις και εξαγγελίες για το θέμα. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι αυτή τη φορά θα υλοποιηθεί.

Ο κύριος Φωκαίδης αποκάλυψε επίσης ότι θα πραγματοποιήσει σημαντική επίσκεψη στο Λονδίνο όπου θα συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του.

Επισήμανε ότι δίδεται ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση από πλευράς ατζέντας, ενώ πρόκειται για την πρώτη συνάντηση υπουργών Άμυνας των δύο χωρών.

 

Πηγή: riknews.com.cy