Το Υπουργείο Άμυνας, άρχισε τις συναντήσεις με αντιπροσωπείες των κομμάτων προκειμένου να ενημερώσει για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι κανένα από τα κόμματα δεν διαφωνεί με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, προσθέτοντας ότι οι ενστάσεις αφορούν κυρίως θέματα διαδικασίας, όπως για παράδειγμα γιατί δεν ενημερώθηκε προηγουμένως η Βουλή. Ο κύριος Φωκαΐδης είπε ότι το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, είχε γίνει πλέον ανέκδοτο και κανένας δεν πίστευε ότι θα εφαρμοζόταν.

Η Βουλή, πρόσθεσε, θα έπρεπε να ενημερωθεί μετά τη λήψη απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο. Εάν υπήρξε αιφνιδιασμός, σημείωσε, αυτός ήταν από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο υιοθέτησε πλήρως τις εισηγήσεις του ΓΕΕΦ για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κύριος Φωκαΐδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλή θα εγκρίνει την πρόταση για μετεξέλιξη κι εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς και κατ’ επέκταση της μείωσης της στρατιωτικής θητείας.

Πηγή: tvonenews.com.cy