Η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο καθορισμού του μήνα Απριλίου ως θεματικού μήνα με τίτλο «Ευ Ζην και Σώμα Υγιές», διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Εθνική Φρουρά: Άθληση και Διατροφή», στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μονής Κύκκου στις 30 Απριλίου 2018.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η κα Έφη Μουζούρη, Προϊσταμένη Μαζικού Αθλητισμού του ΚΟΑ, ο Δρ Μιχάλης Μιχαηλίδης, Προϊστάμενος ΚΑΕΚ, οι Δρες Γιώργος Λουκαΐδης και Κώστας Σχίζας, και οι Νικολέτα Μιχαηλίδου και Ανδρέας Κουμής.

Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν, προσέγγισαν τις σωματικές και ψυχικές επιδράσεις της σωματικής άσκησης και της σωστής διατροφής, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο άτομο και την κοινωνία.

Την ημερίδα παρακολούθησαν, η Ηγεσία του ΓΕΕΦ, ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, κ. Δημήτρης Λεοντής, εκπρόσωποι των Διοικήσεων και Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς καθώς και μεγάλος αριθμός στελεχών.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στον χαιρετισμό που απεύθυνε κατά την έναρξη της ημερίδας υπογράμμισε τη στενή διασύνδεση της σωματικής άσκησης με την υγεία και την ποιότητα ζωής. Επεσήμανε ότι οι ταχείς ρυθμοί της σύγχρονης καθημερινότητας σε συνδυασμό με τον καθιστικό τρόπο ζωής, οδηγούν στην ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη του διατιθέμενου χρόνου για σωματική άσκηση, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί δικαιολογία.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο της αναβάθμισής της σε μία δύναμη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες του επιχειρησιακού περιβάλλοντος, φιλοδοξεί να καταρτίσει ένα συνολικό σχέδιο στήριξης της σωματικής άσκησης, με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την διατήρηση και επαύξηση της μαχητικής ικανότητας του προσωπικού της.

Κλείνοντας, παρέθεσε ότι αποτελεί πεποίθηση της ΕΦ το γεγονός ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσα από την ένταξη της σωματικής άσκησης στην καθημερινότητα του προσωπικού της, θα συνδράμει αποφασιστικά τόσο στην μείωση των ασθενειών και στην εν γένει βελτίωση του στρατιωτικού συστήματος υγείας όσο και στην αναβάθμιση του αξιόμαχου του στρατεύματος.

Μετά το πέρας της ημερίδας ο Αρχηγός της ΕΦ επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες στους εισηγητές και στον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

Πηγή : ΓΕΕΦ