Ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΠΑΡΙΔΗ» στην Απλάντα, την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.


Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, η Ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών,  εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, διαπιστευμένοι Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, ο Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο (UNFICYP), αντιπροσωπείες στελεχών και λοιποί προσκεκλημένοι συμπεριλαμβανομένων και αντιπροσωπειών από σχολεία.


Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης στην Ημερήσια Διαταγή της ημέρας υπογράμμισε ότι ημέρες όπως η σημερινή αποτελούν μια ευκαιρία ανανέωσης της υπόσχεσης για συνέχιση στο δρόμο του καθήκοντος προς την Πατρίδα πάντα με γνώμονα τα πανάρχαια ελληνικά ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, διακηρύσσοντας ταυτόχρονα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο Στρατός μας έχει την ικανότητα, τη θέληση και την αποφασιστικότητα, να φανεί αντάξιος των έργων και των θυσιών των προγόνων μας. Κλείνοντας, ανέφερε ότι η ερμηνεία του βλέμματος όλων όσων ατενίζουν την Πολεμική μας Σημαία με την εικόνα του Προστάτη Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου να την κοσμεί, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως μία αποδοχή της πρόσκλησης για νέους αγώνες στο στίβο του καθήκοντος και ανανέωση του συμβολαίου του χρέους μας προς την Πατρίδα.


Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και μέσων καθώς και φωτογραφική έκθεση της ιστορίας της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή : ΓΕΕΦ