Σταθερή στη στήριξή της στους νέους και στον τομέα της καινοτομίας, η Cyta, σε συνεργασία με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), την KPMG και το Υπουργείο Άμυνας, συμμετείχε στην πραγματοποίηση ημερίδας που έγινε στο ΚΕΝ Πάφου στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη, με κοινό στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας ανάμεσα στους στρατευμένους νέους μας.

Η διοργάνωση ήταν η τελευταία από μια σειρά επτά συνολικά ενημερωτικών ημερίδων, που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των πιο πάνω εμπλεκόμενων φορέων σε μεγάλα στρατόπεδα της Κύπρου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας ανάμεσα στους εθνοφρουρούς.

Στο πλαίσιο της ημερίδας έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους της Cyta, του ΑΠΚΥ, της KPMG, καθώς και από νέους επιχειρηματίες που παρουσίασαν τις εμπειρίες τους, από την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων. Ακολούθησε συζήτηση και εργαστήρια, με τη συμμετοχή όλων των εθνοφρουρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιεχόμενο όλων των ημερίδων περιλάμβανε, ανάμεσα σε άλλα την ανάδειξη των στόχων, αλλά και κυρίως του οφέλους του προγράμματος, εισαγωγή σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με παραδείγματα άλλων χωρών που προωθούν τους τομείς αυτούς στις ένοπλες δυνάμεις, παρουσίαση πραγματικών περιπτώσεων ίδρυσης και λειτουργίας νεοφυών επιχειρήσεων με προσκεκλημένους νεαρούς επιχειρηματίες, εργαστήρι για προετοιμασία των εθνοφρουρών για το επόμενο βήμα του προγράμματος, το διαγωνισμό καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, καθώς και ενημέρωση για τα προγράμματα κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που θα προσφέρει το ΑΠΚΥ εξ αποστάσεως και παρουσίαση της Πλατφόρμας Τηλεκπαίδευσης που αξιοποιείται στο Πανεπιστήμιο.

Όπως τόνισε και στην ομιλία του ο Υπουργός Άμυνας, τις ημερίδες θα ακολουθήσει διαγωνισμός, κατά τον οποίο θα επιλεγούν οι καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες των στρατευμένων νέων μας οι οποίες, θα λάβουν καθοδήγηση και τεχνική στήριξη από ειδικούς, ενώ κάποιες που θα προχωρήσουν στο τελικό στάδιο, θα χρηματοδοτηθούν, προκειμένου οι επιτυχόντες, μετά το πέρας της θητείας τους, να τις μετατρέψουν σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

IMG_0161 (1760x1173) (2)

IMG_0173 (1280x853) (2)

IMG_0256 (1640x1093) (2)

IMG_0345 (1640x1093) (2)

IMG_0350 (1640x1093) (2)