Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να προσληφθούν στην Εθνική Φρουρά στον θεσμό των Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ), είχαν χαμηλή βαθμολογία αλλά πληρούσαν τα κριτήρια και βρίσκονται στον κατάλογο των επιλαχόντων, θα προσληφθούν κανονικά, ανεξάρτητα από τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου Άμυνας.

Επηρεαζόμενοι που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία επικοινώνησαν με τον «Φ», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, διότι, όπως υποστήριξαν, χωρίς να προσληφθούν όλοι από την πρώτη διαδικασία, το υπουργείο προχωρεί στην προκήρυξη νέων θέσεων για ΣΥΟΠ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ενώπιον του οποίου θέσαμε το συγκεκριμένο θέμα, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για όσους είναι ακόμη στον κατάλογο με τους επιλαχόντες και ότι θα κληθούν να προσληφθούν ανεξάρτητα με τη διαδικασία που θα ξεκινήσει για νέες προσλήψεις.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, στην πρώτη προκήρυξη για πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών στην Εθνική Φρουρά, είχε διευκρινιστεί ότι ο κατάλογος των επιλαχόντων θα έχει ισχύ ένα χρόνο.

Όσον αφορά στη νέα διαδικασία, το Υπουργείο Άμυνας σε συνεννόηση με το ΓΕΕΦ αποφάσισαν ότι θα γίνει στοχευμένα, δηλαδή μόνο για τις φρουρές όπου υπάρχει ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι στη νέα διαδικασία θα έχουν δικαίωμα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και γυναίκες, καθώς και εθνοφρουροί οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και απολύονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.