Νέες ρυθμίσεις για απαλλαγή στρατευσίμων με αναπηρίες, προωθεί το Υπουργείο Άμυνας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων και ενόψει της επερχόμενης κατάταξης της 2016Β’ Εκπαιδευτικής Σειράς Στρατευσίμων Οπλιτών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε συνάντηση στο γραφείο του με εκπροσώπους της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες, του Παγκύπριου Συνδέσμου Προστασίας σπαστικών και αναπήρων παιδιών και του Παγκύπριου Συνδέσμου αυτιστικών παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Φωκαΐδης ενημέρωσε και είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις των Συνδέσμων για τις αλλαγές που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας αναφορικά με τη διαδικασία απαλλαγής από τη στράτευση των ατόμων με αναπηρίες.

Στόχος του Υπουργείου είναι η αποφυγή ταλαιπωρίας των ιδίων των ατόμων αλλά και των οικογενειών τους. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο προχωρά σε τροποποίηση της υφιστάμενης διαδικασίας, ούτως ώστε η αίτηση για εξέταση από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των παιδιών της παραπάνω κατηγορίας που φοιτούν σε Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης ή στα Ειδικά Σχολεία, να γίνεται μέσω των Διευθύνσεων των Σχολείων στα οποία φοιτούν.

Δεν θα χρειάζεται δηλαδή πλέον η ατομική αίτηση από τον κάθε στρατεύσιμο ξεχωριστά, καταλήγει η ανακοίνωση.