Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, βρέθηκε κοντά στους εθνοφρουρούς μας που παρέμειναν στο καθήκον τις γιορτινές αυτές ημέρες, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε φυλάκια και εγκαταστάσεις της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά, ευχήθηκαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς , Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Χρυσηλίου και ο Επιτελάρχης, Αντιστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης, κατά τις επισκέψεις στις περιοχές ευθύνης των Σχηματισμών, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό, ενώ υποδέχθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Πρόεδρο της Βουλής, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας, τον Υπουργό Άμυνας, καθώς και την Θρησκευτική και Πολιτική ηγεσία, σε αντίστοιχες επισκέψεις τους σε φυλάκια.

Πέραν αυτών, ο Αρχηγός, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, κατά τις μέρες των αργιών, επισκέφθηκε εγκαταστάσεις, στρατόπεδα και φυλάκια, όπου είχε την ευκαιρία, εκτός των άλλων, να συνομιλήσει με τα πληρώματα των μέσων που τηρούνται σε επιφυλακή και το εν υπηρεσία προσωπικό των Κέντρων Επιχειρήσεων, των στρατοπέδων και των φυλακίων όλων των Σχηματισμών και Διοικήσεων.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, διαπίστωσε το υψηλό ηθικό, την ετοιμότητα και την αφοσίωση στο καθήκον. Παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό για το έργο που καταβάλει, ιδιαίτερα αυτή την χρονική περίοδο. Όπως ανέφερε, το 2021 ήταν έτος πολλαπλών προκλήσεων, τις οποίες η Εθνική Φρουρά κατάφερε να αντιμετωπίσει με την συμβολή όλων. Σημείωσε ότι η Εθνική Φρουρά αξιοποίησε κάθε ευκαιρία και πρόκληση που της δόθηκε και ανέδειξε το πολυσχιδές έργο της με επιχειρησιακές δραστηριότητες, την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ένοπλες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών. Τέλος σημείωσε ότι η Εθνική Φρουρά ατενίζει το 2022 με Ευθύνη και Αισιοδοξία για την επίτευξη ακόμα πιο φιλόδοξων στόχων.

Πηγή : Εθνική Φρουρά