Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Λίβανο, μεταξύ 20 και 22 Αυγούστου 2019.   Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λιβάνου, ως ανταπόδοση της επίσημης επίσκεψης του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Λιβάνου Αντιστράτηγου Joseph AOUN τον Μάρτιο του 2019.
  Ο Αρχηγός της ΕΦ, συνοδευόμενος από το Διοικητή της Διοίκησης Αεροπορίας Ταξίαρχο Γαβριήλ Παττίχη και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Χρήστο, έτυχαν επίσημης υποδοχής από τον Αρχηγό ΕΔ του Λιβάνου και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και να αναφερθούν σε τρόπους ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός της ΕΦ παρακολούθησε τη Διακλαδική και Συνδυασμένη Άσκηση του Συντάγματος Αεραποβατικών Επιχειρήσεων “Eagle’s Talon” και άσκηση του Συντάγματος Πεζοναυτών – Καταδρομών, όπου ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης μαζί με τον Αντιστράτηγο Joseph AOUN τέλεσαν τα εγκαίνια της Αίθουσας Θαλάμου Χαμηλής Πίεσης του εν λόγω Συντάγματος.
  Επιπλέον, ο Αρχηγός της ΕΦ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την Α.Ε. Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λίβανο κα. Χριστίνα Ράφτη.

Πηγή : ΓΕΕΦ