Ο προϋπολογισμός του 2016 για την Άμυνα, είναι ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2015, έτσι στο Υπουργείο Άμυνας βρήκαν ήδη τον τρόπο για να τον αξιοποιήσουν.

Αγοράζουν αλεξίπτωτα
Οι αλλαγές στο Υπουργείο Άμυνας και κατ’ επέκταση στην Εθνική Φρουρά θα είναι αρκετές τον νέο χρόνο. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του 2016, για την αμυντική θωράκιση, είναι ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με το 2015, αφού από 69,32 εκατομμύρια ευρώ, πάει στα 71,89 εκατομμύρια. Και από αυτόν τον προϋπολογισμό, θα αντληθούν μερικές χιλιάδες ευρώ για την αγορά νέου εξοπλισμού για τις ειδικές δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, το υπουργείο προχωρά στην αγορά πέντε μηχανικώς προωθούμενων αλεξίπτωτων με κόστος 15.000 ευρώ έκαστο, ενώ 198.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την αγορά άλλων δώδεκα μηχανοκίνητων αλεξίπτωτων, για χρήση από τις ειδικές δυνάμεις.

Και νέα τυφέκια
Παράλληλα, το κράτος θα προχωρήσει και στην αγορά νέων ατομικών τυφεκίων, για τα μέλη των ειδικών δυνάμεων με κόστος 900.000 ευρώ. Αρμόδια πηγή ανέφερε στον «Ρεπόρτερ», πως επικρατέστερα είναι τα Βελγικά FN, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και έχουν κριθεί ως τα καταλληλότερα για τις ειδικές μας δυνάμεις.

 

Πηγή: reporter.com.cy