Παρέμβαση της Επ. Διοικήσεως ζητά η βουλευτής Ειρ.Χαραλαμπίδου 

Τη συνδρομή της Επιτρόπου Διοικήσεως ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εθνοφρουροί διαβιούν υπό ανθρώπινες συνθήκες, ζήτησε χθες με επιστολή της η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ύστερα από παράπονο στρατιώτη, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να επιβεβαιώνεται, ότι διαμένει με άλλους συναδέλφους του σε υποστατικό από τσίγκους σε αφόρητες συνθήκες ζέστης.

Σύμφωνα με την κ. Χαραλαμπίδου, το συγκεκριμένο υποστατικό λειτουργούσε προηγουμένως ως αποθήκη, μέχρι του μετετράπη σε θάλαμο στέγασης εθνοφρουρών.

Η επιστολή της κ. Χαραλαμπίδου προς την Επίτροπο Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου έχει ως εξής:

«Μετά από επιστολή-καταγγελία από στρατιώτη, που υπηρετεί τη θητεία του στην Εθνική Φρουρά, έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά είναι σχεδόν απάνθρωπες.

» Ο συγκεκριμένος στρατιώτης (τα προσωπικά στοιχεία του οποίου, δεν αποκαλύπτω για δική του προστασία), με επιστολή του ημερομηνίας 5/8/2015, μου κατήγγειλε ότι ο θάλαμος οπλιτών, στον οποίο διαμένει μαζί με άλλα παιδιά, ήταν αποθήκη η οποία μετατράπηκε σε χώρο στέγασης οπλιτών.

» Πρόκειται για ένα χώρο χωρίς εξαερισμό ή θέρμανση, με μόνο δύο επιτοίχιους ανεμιστήρες, που αποδίδουν μόνο για έναν οπλίτη σε ώρα ανάπαυσης.

» Το χειρότερο δε, είναι ότι ο θάλαμος έχει ως βασικό υλικό για την οροφή του τσίγκο, ο οποίος απορροφά τη θερμότητα. Με τον καύσωνα, που παρατηρείται κάθε χρόνο στη χώρα μας και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει στους 42ο Κελσίου, αντιλαμβάνεστε σε τι απάνθρωπες συνθήκες ζουν οι εθνοφρουροί μας…

» Οι ανησυχίες μου όμως δεν έχουν καθησυχαστεί, δεδομένου ότι, το πιθανότερο είναι, παρόμοιες συνθήκες να υπάρχουν και σε άλλα στρατόπεδα, για τα οποία δεν έχουμε γνώση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας γενναίος στρατιώτης διεκδίκησε το δίκαιό του. Οι πλείστοι στρατιώτες δεν τολμούν να μιλήσουν».

Κανένας στρατιώτης, που υπηρετεί την πατρίδα, δεν πρέπει να βιώνει την εξαθλίωση, καταλήγει η ανακοίνωση της κ. Χαραλαμπίδου.

Γράφει: Βάσος Βασιλείου
ΠΗΓΗ: philenews