Αρχίζει σήμερα η κατάταξη της σειράς 2020 ΕΣΣΟ. Η φετινή χρονιά δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες όπου οι νεαροί περίμεναν έξω από τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων μέχρι να συμπληρωθούν τα στοιχεία τους.

Φέτος επίσης δεν θα λειτουργήσουν τα ΚΕΝ ως χώροι εκπαίδευσης, αλλά οι νεοσύλλεκτοι θα τύχουν της βασικής εκπαίδευσης στα στρατόπεδα όπου θα πάνε.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ, Αντισυνταγματάρχης Χρίστος Πιερή είπε ότι η ηλεκτρονική διαδικασία την οποία το ΥΠΑΜ «έτρεξε» για ένα μήνα πήγε περίφημα, με τους νέους να επιδεικνύουν πειθαρχία, πράγμα που οδήγησε το Υπουργείο να προχωρήσει σε κατάταξη των νεοσύλλεκτων σε στρατόπεδα με βάση και τις επιθυμίες τους.

Επίσης, πρόσθεσε ότι όσοι νεαροί κατατάγηκαν σε στρατόπεδο το οποίο βρίσκεται σε ακτίνα 30 περίπου χιλιομέτρων απ’ τον χώρο διαμονής τους, εντός των επόμενων 2-3 ημερών θα λάβουν την πρώτη τους έξοδο. Φέτος η νέα σειρά θα ορκιστεί στις 31 Ιουλίου, ενώ ο Αντισυνταγματάρχης αφού ευχήθηκε σ’ όλα τα παιδιά καλή θητεία υπενθύμισε τους νεαρούς να μην μεταβαίνουν στα ΚΕΝ τις επόμενες μέρες με δικά τους αυτοκίνητα, αλλά να επιλέγουν να τους μεταφέρει κάποιος εκεί, αφού τις επόμενες μέρες θα γίνει μεταφορά των νεοσύλλεκτων με οχήματα της Εθνικής Φρουράς σε στρατόπεδα.

Πηγή : sigmalive.com