Χωρίς τη συμμετοχή για πρώτη φορά εφέδρων, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου η άσκηση «ΝΙΚΗΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ 2020» της Εθνικής Φρουράς.

‘Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, πρόκειται για μια άσκηση μεγάλης κλίμακας που θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. Θα συμμετέχουν όλοι οι σχηματισμοί και όλοι οι κλάδοι της Εθνικής Φρουράς, δηλαδή χερσαίες δυνάμεις, αεροπορία και ναυτικό και θα δοκιμαστούν υπηρεσιακά σχέδια της Εθνικής Φρουράς, καθώς και σχέδια διοικητικής μέριμνας, επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως η άσκηση εντάσσεται στα πλαίσια της εκπαίδευσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς και πραγματοποιείται λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται λόγω της πανδημίας. Πρόσθεσε πως λόγω αυτών των μέτρων δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη άσκηση οι έφεδροι, που αριθμούν περί τις 6,5 χιλιάδες.

Αφού λήφθηκαν όλες οι παράμετροι υπόψη αποφασίστηκε να διεξαχθεί η άσκηση τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, για πρώτη φορά χωρίς τη συμμετοχή εφέδρων, ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι η πρώτη άσκηση που πραγματοποιείται μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ. Πιερής είπε ακόμη πως ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, θα παρακολουθήσει φάσεις της άσκησης σε διάφορες περιοχές.

Πηγή : sigmalive.com