Η Εθνική Φρουρά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του θεματικού μήνα με τίτλο «Ευ Ζην και Σώμα Υγιές», αλλά και για την καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του προσωπικού της, διοργάνωσε διαγωνιστική δράση του αθλήματος Αγωνιστικού Προσανατολισμού, στις 29 Μαΐου 2018 στο πάρκο Αθαλάσσας.

Η δράση οργανώθηκε και διεξήχθη με την συνεργασία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού (ΚΟΜΟΑΑΠ), η οποία συνέβαλλε τόσο στην διάθεση ειδικού εξοπλισμού στους δρομείς, όσο και στην ενημέρωση των συμμετεχόντων για τον τρόπο διεξαγωγής του εν λόγω αγωνιστικού αθλήματος.

Το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού έχει καθαρά στρατιωτικές καταβολές και αποτελεί τη μετεξέλιξη του στρατιωτικού αντικειμένου εκπαιδεύσεως στο στίβο τοπογραφίας. Κατά τη διεξαγωγή του οι συμμετέχοντες αθλητές κινούνται εντός μίας καθορισμένης τοποθεσίας προσπαθώντας, με τη χρήση ειδικών χαρτών, πυξίδας και μεθόδων προσανατολισμού, να εντοπίσουν και διέλθουν, με τη σωστή σειρά, από τα προκαθορισμένα σημεία ελέγχου φτάνοντας στον μικρότερο δυνατό χρόνο στο σημείο τερματισμού.

Στον αγώνα, ο οποίος είχε ατομικό χαρακτήρα, συμμετείχε προσωπικό από τους Σχηματισμούς και τις Διοικήσεις της ΕΦ καλύπτοντας, κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος, συνολική απόσταση 7 χλμ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους πρωτεύσαντες αθλητές καθώς επίσης και αναμνηστικά συνεργασίας στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΚΟΜΟΑΑΠ, κ. Παύλο Γεωργιάδη και κ. Μιχάλη Σαββίδη αντίστοιχα, καθώς και στον προπαιδευτή των συμμετεχόντων αθλητών, κ. Χρήστο Αλειφερή, για τη συμβολή τους στην διεξαγωγή της δραστηριότητας.

Πηγή : ΓΕΕΦ