Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας σχετικά με τη προσφορά νέων προγραμμάτων θετικών κινήτρων για τους εθνοφρουρούς, ενόψει και της κατάταξης 2016Β ΕΣΣΟ.

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Υπουργός αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας (ΟΝΕΚ) για τη πολύ σημαντική συνδρομή του προς τα στρατευμένα νιάτα, ανακοίνωσε τρία καινούργια προγράμματα τα οποία θα προσφέρονται με τη νέα ΕΣΣΟ.

Συγκεκριμένα ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, η οποία εξασφαλίζει εκπτώσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες στην Κύπρο και σε άλλες 45 χώρες της Ευρώπης και που θα παραχωρηθεί δωρεάν από τον ΟΝΕΚ, για πρώτη φορά σε όλους τους νεοσύλλεκτους κατά την επικείμενη κατάταξη.

Ακολούθως ο κ. Φωκαΐδης αναφέρθηκε στη σύσταση Κέντρων Επαγγελματικού και Ακαδημαϊκού Προσανατολισμού που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και θα στελεχώνονται με εξειδικευμένους σύμβουλους μέσω του ΟΝΕΚ, με στόχο την παροχή πληροφόρησης και καθοδήγησης στους εθνοφρουρούς σε ότι αφορά την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Τέλος ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Ενσωμάτωσης, στο πλαίσιο του οποίου θα προσφέρονται εξατομικευμένες συναντήσεις εντός των μονάδων της Εθνικής Φρουράς σε στρατιώτες που το επιθυμούν από επαγγελματίες ψυχολόγους.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας κ. Παναγιώτης Σεντόνας χαιρέτισε την πολιτική του Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την παροχή κινήτρων προς τους νέους που καθιστούν τη θητεία παραγωγική και χρήσιμη και διαβεβαίωσε τη στήριξη και συνδρομή του Οργανισμού στην προσπάθεια αυτή.
Γραφείο Τύπου, 1 Ιουλίου 2016