Με ακύρωση πειθαρχικής ποινής σε Ταγματάρχη προχώρησε το Διοικητικό Δικαστήριο.

Σχετικό δημοσίευμα του Φιλελεύθερου για το θέμα αναφέρει ότι πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στον Ταγματάρχη αφού δεν επέδειξε τον προσήκοντα σεβασμό προς Ανώτερό του, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Υπουργός Άμυνας. Το συμβάν έγινε το 2015 και μετά από το γεγονός αυτό ο Ταγματάρχης έλαβε μετάθεση. Ο ίδιος υπέβαλε υπηρεσιακό παράπονο. Μετά από Διοικητική έρευνα, ο Διοικητής ταξιαρχίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ημερών.

Ο Ταξίαρχος εν συνεχεία προσέφυγε στο Δικαστήριο το οποίο και ακύρωσε την απόφαση το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσβαλλόμενη ποινή δεν αποτελεί νόμιμη κρίση και αιτιολογία μη επίδειξης προσήκοντος σεβασμού εκ μέρους του Ταγματάρχη, ούτε αποτελεί θεμιτό περιορισμό του δικαιώματος εκφράσεως/γνώμης ως απαραίτητος προς προστασία και διατήρηση της στρατιωτικής πειθαρχίας».

Το Δικαστήριο επιδίκασε σύμφωνα με το δημοσίευμα εναντίον της Δημοκρατίας, τα οποία καθορίζονται στα 1600 ευρώ. αποφάνθηκε πως η προσβαλλόμενη απόφαση παραβίαζε το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Πηγή : sigmalive