Η Διεύθυνση Εθνοφυλακής της Εθνική Φρουρά πραγματοποίησε στις 18 Απριλίου στο ΠΒ Κόρνου, τον Ετήσιο Διαγωνισμό Βολής Ατομικού Τυφεκίου, με τη συμμετοχή ομάδων Εθνοφυλάκων  προερχόμενους από το σύνολο των Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς.

Τα βραβεία στους πρωτεύσαντες ανά κατηγορία ομάδων και εθνοφυλάκων επέδωσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο Βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Κάρουλλας, σε τελετή που ακολούθησε .

Ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στο χαιρετισμό του χαρακτήρισε τον Ετήσιο Διαγωνισμό Βολής επιστέγασμα της εκπαίδευσης των Μονάδων Εθνοφυλακής και τόνισε ότι αναδεικνύει τη μαχητική ικανότητα και αποτελεσματικότητα των Εθνοφυλάκων. Επίσης, συνεχάρη όλους τους διαγωνιζόμενους για την συμμετοχή τους, χαρακτηρίζοντας την, πράξη ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης προς την πατρίδα, η οποία αντανακλά και το ρητό στο έμβλημα της Εθνοφυλακής «Αυτοπροαιρέτως Αποθανούμεν».

Επιπλέον, στις 19 Απριλίου, διεξήχθη η άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ – 2019» στο Στρατόπεδο «ΚΑΛΛΗ ΣΑΚΚΑ» στο Λυθροδόντα, όπου συμμετείχε το 41 ΤΕΘ της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής του ΓΕΕΦ και το ΤΕΘ Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της άσκησης ήταν η συνεκπαίδευση του προσωπικού Εθνοφυλακής σε αγώνα εντός κατοικημένων τόπων – αστικού περιβάλλοντος, σε όσο το δυνατό πιο ρεαλιστικές συνθήκες, με αποστολή την εκκαθάριση οικιών στο οποίο αμύνεται Ομάδα Τυφεκιοφόρων.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος με το πέρας της, συγχάρηκε τους συμμετέχοντες, εξαίροντας το αγωνιστικό τους πνεύμα, την εξαιρετική τους επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό τους.

Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ευρηματικότητα των συντελεστών της άσκησης και στην ποικιλία των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν ώστε η δραστηριότητα να αγγίζει το επίπεδο της αληθοφάνειας.

Πηγή : ΓΕΕΦ