Τα διάφορα σενάρια για τη φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων στην Εθνική Φρουρά, η οποία ενδεχομένως να επηρεαστεί από την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εξετάζουν το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ).

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Χρίστος Πιερή στο ΚΥΠΕ, το όλο ζήτημα είναι υπόψιν του Υπουργείου, εκπρόσωποι του οποίου, μαζί με επιτελείς του ΓΕΕΦ έχουν συγκροτήσει κοινή Επιτροπή, η οποία βρίσκεται αυτό το διάστημα σε συνομιλίες και επαφές θέτοντας στο τραπέζι τα διάφορα σενάρια για τη φετινή κατάταξη.

Τα σενάρια αυτά, όπως δήλωσε ο κ. Πιερή στο ΚΥΠΕ, βασίζονται ουσιαστικά στο πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική περίοδος. Αυτό γιατί η κατάταξη στην ΕΦ των νεοσυλλέκτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις προεισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας, τις αποφοιτήσεις των μαθητών καθώς και τον τελικό βαθμό απολυτηρίου. Το τελευταίο έχει τη δική του σημασία για τα σώματα στα οποία θα καταμεριστούν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες.

Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν και από την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς οι εξετάσεις για εισαγωγή στα ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια θα εξαρτηθεί και από την πορεία της Πανδημίας και στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, η Επιτροπή του Υπουργείου και του ΓΕΕΦ, έχοντας όλα αυτά τα διαφορετικά δεδομένα ενώπιον της, ετοιμάζει τις διάφορες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επανέναρξη και ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Μόλις υπάρξει απόφαση και επίσημη ανακοίνωση για το πότε επαναρχίζει και τελειώνει η σχολική χρονιά και οι εξετάσεις, θα υπάρξει και η ανακοίνωση για το πότε και το πώς θα γίνει η φετινή κατάταξη των νεοσυλλέκτων.

Ένα ακόμα ζήτημα που βρίσκεται στο τραπέζι είναι και η απόλυση της σειράς που υπηρετεί αυτή τη στιγμή στην ΕΦ. Ωστόσο, είναι πολύ απομακρυσμένο το σενάριο να επηρεαστεί η απόλυση τους καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο η κατάταξη θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι.

Πηγή:ΚΥΠΕ