Θέμα άρσης του εμπάργκου πώλησης του αμερικανικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, έθεσε ο ΥΠΑΜ Σάββας Αγγελίδης στον Αναπληρωτή Υπουργός Άμυνα των ΗΠΑ, Thomas Goffus σε συνάντηση που είχαν στο ΓΕΕΦ.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και τις συνεργασίες που αναπτύσσει η Κύπρος με χώρες συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή και πως αυτός μπορεί να συνδράμει στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε τη βούληση της πλευράς μας για περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας στους τομείς Άμυνας και Ασφάλειας με τις ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε τον Αμερικανό Αξιωματούχο για την υποστήριξη στον αγώνα που  διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ενώ επεσήμανε στο συνομιλητή του τις προκλήσεις που δέχεται η Κύπρος από την Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

Επιπρόσθετα έγινε συζήτηση αναφορικά με τον ενεργειακό προγραμματισμό και ο κ. Goffus υποστήριξε τους σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ τη», αναφέρεται ακόμη.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υποσχέθηκε ότι με την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον θα μεταφέρει τα επιχειρήματα του Υπουργού αναφορικά με αυτό το ζήτημα».

Τον Υπουργό Άμυνας στελέχωναν ο αρχηγός της ΕΦ και επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας ενώ τον Αμερικανό αξιωματούχο συνόδευε η Πρέσβειρα και αξιωματούχοι της Πρεσβείας των ΗΠΑ  στη Λευκωσία.

Πηγή : CYtoday