Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ΑΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ΑΜ ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου κκ. Χρυσόστομος Β’ και ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης επισκέφθηκαν Μονάδες και υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς.

Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποίησαν, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς σε στρατόπεδα και φυλάκια Σχηματισμών και Διοικήσεων, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με προσωπικό του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας. Ο Αρχηγός εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του και συνεχάρη το προσωπικό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν μακριά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα αυτές τις άγιες μέρες. Ευχήθηκε σε όλους όπως το πνεύμα των Χριστουγέννων μας οδηγήσει στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και το 2019 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα για την επανένωση της Κύπρου σε μία ευρωπαϊκή χώρα με πρόοδο και ευημερία.

Ο ΠτΚΔ κατά την επίσκεψή του, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που επιτελεί, ενώ παράλληλα καθόρισε το πλαίσιο λειτουργίας για το νέο έτος. Κλείνοντας και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία σε αυτούς και τις οικογένειές τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά τις δικές του επισκέψεις υπογράμμισε το μήνυμα των Αγίων Ημερών των Χριστουγέννων, ενώ απευθυνόμενος στο προσωπικό, τους προέτρεψε να χρησιμοποιήσουν ωφέλιμα τον χρόνο της υπηρεσίας τους προς την Πατρίδα τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αποφυγής των «επικίνδυνων και χωρίς επιστροφή δρόμων» παρασυρόμενοι από το σφρίγος της νιότης.

Από τη μεριά του ο Υπουργός Άμυνας κατά τις δικές του επισκέψεις και απευθυνόμενος στο προσωπικό προέβη σε μία σύντομη ανασκόπηση του έτους που φτάνει στο τέλος του. Αναφέρθηκε στους στόχους που επιτεύχθηκαν, ενώ παράλληλα καθόρισε και αυτούς του 2019. Κλείνοντας συνεχάρη το σύνολο του προσωπικού για το έργο τους και απηύθυνε ιδιαίτερη έκκληση στους εθνοφρουρούς όπως επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα ασφάλειας οδήγησης, κυρίως τις μέρες αυτές των γιορτών και επιπλέον να αποφεύγουν να οδηγούν σε περίπτωση κατανάλωσης αλκοόλ.

Πηγή : ΓΕΕΦ