Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων επιλογής των στρατεύσιμων 2023 ΕΣΣΟ. Όπως ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντρέας Στυλιανού, η πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία στις 12:00 το μεσημέρι της 24ης Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 Μαΐου τα μεσάνυχτα.

Οι στρατεύσιμοι 2023 ΕΣΣΟ θα μπορούν να ακολουθήσουν την διαδικασία μέσα από την κυβερνητική πύλη gov.cy. Για την πρόσβαση στην κυβερνητική πύλη απαιτείται μόνο η δημιουργία προφίλ και όχι ταυτοποίηση.

Οι στρατεύσιμοι της 2023 ΕΣΣΟ, καλούνται όπως υποβάλουν τη δήλωση στοιχείων καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να καταχωρηθεί η επιθυμία τους, για την υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής και κατανομής τους, στους Κλάδους, Όπλα και Σώματα της Εθνικής Φρουράς, την τοποθέτησή τους σε Μονάδες, καθώς και την επιλογή των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών (ΥΕΑ) και των εθνοφρουρών που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν στις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, Στρατονομία, ΟΥΚ), στις Λέσχες – ΚΑΑΥ – ΣΤΕ, στις Τεχνικές Ειδικότητες και στη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ).

Ο κ. Στυλιανού, σημείωσε πως σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι σε θέση να υποβάλει ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά μοριοδότησης, οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να τα προσκομίσουν την μέρα κατάταξης τους στα κέντρα που θα παρουσιαστούν. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, παράλληλα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα λειτουργεί και τηλεφωνικό κέντρο, καθημερινά και σαββατοκύριακα, από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Ο κ. Στυλιανού προέτρεψε όλους τους νεοσύλλεκτους όπως συμπληρώσουν έγκαιρα την διαδικτυακή αίτηση. Σε διαφορετική περίπτωση είπε, η τοποθέτηση τους θα γίνει βάσει των αναγκών που προκύπτουν στην Εθνική Φρουρά.