Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Αστυνομία, μετά από καταγγελία πως σε προσφορά για προμήθεια αρβύλων στην Εθνική Φρουρά, χρησιμοποιήθηκε πλαστό πιστοποιητικό.

Σχετική καταγγελία για το θέμα έγινε από το υπουργείο Άμυνας προς τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του διαβίβασε την υπόθεση στην Αστυνομία για να προχωρήσει σε έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», σε πρόσφατες προσφορές για την προμήθεια αρβύλων για την Εθνική Φρουρά, μια ενδιαφερόμενη εταιρεία κατέθεσε ένσταση που αφορούσε άλλη εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι προσφοροδότης, μεταξύ των εγγράφων που απαιτούνταν, κατέθεσε και πλαστό έγγραφο για τη χημική ποιότητα των αρβύλων.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Τμήμα Προσφορών του υπουργείου Άμυνας ενήργησε άμεσα και κατέφυγε στον Πργανισμό πιστοποιητικού ελέγχου, ένα ανεξάρτητο σώμα. Ο Οργανισμός αποφάνθηκε ότι όντως το πιστοποιητικό που υποβλήθηκε στην προσφορά και αφορούσε στην ποιότητα ήταν πλαστό, αφού ο ίδιος ο Οργανισμός δεν είχε πιστοποιήσει τα συγκεκριμένα υλικά με τα οποία θα κατασκευάζονταν τα άρβυλα. Μετά την εξέλιξη αυτή, το υπουργείο Άμυνας αποτάθηκε στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Σημειώνεται ότι η προσφορά μετά το θέμα που προέκυψε, δεν προχώρησε, ούτε και τα άρβυλα κατασκευάστηκαν.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αφού μελέτησε την υπόθεση διαβίβασε τον φάκελο στην Αστυνομία για ν’ αρχίσει ποινική ανάκριση, ώστε να φανεί κατά πόσο διαπράχθηκαν ή μη ποινικά αδικήματα. Ήδη άρχισε η μελέτη της υπόθεσης και σύντομα θα ληφθούν καταθέσεις από εμπλεκόμενους.

Πάντως, από το ΥΠΑΜ μας τονίστηκε ότι τέτοια κρούσματα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά αφού αφορούν την ποιότητα του υλικού που προορίζεται για τις ανάγκες του στρατεύματος και οι οδηγίες που υπάρχουν είναι να καταγγέλλονται άμεσα.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης