Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της θητείας των Εθνοφρουρών της 2017 ΕΣΣΟ και της υποδοχής της 2018 ΕΣΣΟ, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ή τελετές στους Σχηματισμούς και τις Διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.

ΧΧ ΤΘΤ:

Στην έδρα της ΧΧ ΤΘΤ κατά τη διάρκεια της εν λόγω τελετή, η οποία αποτελεί πλέον παράδοση για την Ταξιαρχία, οι απολυόμενοι οπλίτες παραδίδουν το λάβαρο της Ταξιαρχίας και συμβολικά τα άρματα μάχης των Μονάδων της στους νεώτερους συναδέλφους τους, προτρέποντας αυτούς να μεριμνούν για την επιχειρησιακή τους λειτουργικότητα, να εκπαιδεύονται στη χρησιμοποίησή τους όντας σε ετοιμότητα για ανάληψη αποστολής όταν απαιτηθεί.

Από μέρους τους οι νέοι οπλίτες αφού παραλάβουν τα άρματα δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν το έργο των παλαιοτέρων συναδέλφων τους με ζήλο και ενθουσιασμό.

Ο Διοικητής της Ταξιαρχίας με την Ημερησία του Διαταγή συνεχάρη τους απολυόμενους οπλίτες για την προσφορά τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο στίβο της ζωής που ανοίγεται μπροστά τους.

Διοίκηση Ναυτικού:

Στο ίδιο πλαίσιο η Διοίκηση Ναυτικού και ειδικότερα η ΔΕΠΑΣ οργάνωσε τη «Βραδιά του Ναύτη» κατά την οποία, πέραν του τυπικού μέρους, έλαβε χώρα βράβευση Ναυτών που διακρίθηκαν, σε διάφορους τομείς, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι γονείς των απολυομένων και νέων ναυτών εμπλουτίστηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα μουσικής και χορευτικών συγκροτημάτων σε παραδοσιακούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς.

Ανάλογες εκδηλώσεις έλαβαν χώρα και στους λοιπούς σχηματισμούς και διοικήσεις της Εθνικής Φρουράς.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης συνεχάρη τις Διοικήσεις για τις πρωτοβουλίες αυτές οι οποίες φανερώνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για το προσωπικό και τις οικογένειές του και απευθυνόμενος στους αποχωρούντες στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες τόνισε ότι μετά από θητεία δεκατεσσάρων μηνών αποδίδονται εκπαιδευμένοι στα στρατιωτικά τους καθήκοντα αλλά παράλληλα έτοιμοι, αλλά και «καλοί πολίτες», χρήσιμοι στην οικογένειά τους, στην κοινωνία και στην πατρίδα. Επισήμανε επίσης ότι νοιώθει υπερήφανος για το έργο που επιτελείται στην ΕΦ και τόνισε το γεγονός ότι η θητεία της 2017 ΕΣΣΟ ολοκληρώνεται χωρίς απώλειες. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης αλλά και της εφαρμογής των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας σε κάθε δραστηριότητα. Τα συγχαρητήρια ανήκουν και πάλι στις Διοικήσεις αλλά και στο προσωπικό για την υπακοή την οποία επιδεικνύει στους κανόνες αλλά και στις διαταγές των προϊσταμένων του.

Ο Αρχηγός προέτρεψε τους στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες της 2018 ΕΣΣΟ που εντάχθηκαν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς να δείξουν τον ανάλογο ζήλο και ενθουσιασμό σε κάθε έκφανση της στρατιωτικής τους θητείας, τόνισε ότι η εκπαίδευσή τους θα είναι επίπονη και με πολύ ιδρώτα. Αλλά και με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον από τους διοικητές και τα στελέχη των μονάδων.

Τέλος ευχαρίστησε τους γονείς και τους συγγενείς των εθνοφρουρών για την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΦ, τις οικογένειες των στελεχών για την κατανόηση και συμπαράσταση στο έργο των μονάδων καθώς επίσης και τους τοπικούς άρχοντες και αρχές για την αμέριστη υποστήριξη και εποικοδομητική συνεργασία με την οποία περιβάλλουν τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή : ΓΕΕΦ